Anasayfa /  Güncel

DSİ ve OGM 1160 Memur ve Personel Alımı Yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM ve DSİ 1160 Personel memur ve Muhafaza Memuru alımı yapacak! İşte başvuru detayları...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 19 Eylül 2022 12:28

Tarım ve Orman Bakanlığı memur personel alımı gerçekleştirecek. Söz konusu haberimiz alım ilanı değildir. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğü alımlarının 2022 yılı için verilen söz ve yapılan alımlar hakkında detaylı bilgi vereceğiz. 

İlanı takip edenlerin de bildiği gibi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi 2022 yılı Mart ayında yayımladığı bir görsel ile ve verdiği açıklama ile bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 5064 Memur Personel alımı yapılacağını bildirmişti. Bunun üzerine ilanlar parça parça yayımlanmaya başlandı ve geriye kalan 1160 Memur Personel alımı için hala müjde bekleniyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde ilgili alım ilanını ele alarak bir değerlendirme yaptık ve ilanın bir an önce yayımlanması adına elimizden geleni yapacağız.

1160 Memur Personel Alımı Yapılacak!
Tarım ve Orman Bakanlığa bağlı olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü bünyelerine 2022 yılı içerisinde toplamda 3905 personel alımı gerçekleştirdi. Bu kapsamda geri kalan 1160 kişilik alım için ilan bekleniyor. 

5064 Personel Alımı İlk Açıklandığında Kontenjan Dağılımı:
2560 Orman Muhafaza Memuru ( 1690 Kişi Alım Yapıldı)
1447 Mühendis, ( Başvuru Alındı)
392 Veteriner Hekim ( Başvuru Alındı)
196 Destek Personeli ( Başvuru Alındı)
182 Büro Personeli ( Başvuru Alındı)
100 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( Başvuru Alındı)
50 Bekçi ( Başvuru Alındı)
25 Avukat ( Başvuru Alındı)
23 Laborant ( Başvuru Alındı)
23 Biyolog ( Başvuru Alındı)
23 Diğer Teknik Hizmet Personeli,
12 Pilot ( Başvuru Alındı)
10 Tekniker ( Başvuru Alındı)
10 Sağlık Teknikeri ( Başvuru Alındı)
6 Teknisyen ( Başvuru Alındı)
6 Helikopter Makinisti ( Başvuru Alındı)
DUYURUNUN TAMAMI BURADA: https://www.isinolsa.com/kamu-ozel-memur-personel-alimi/tarim-bakanligi-ogm-ve-dsi-5064-memur-personel-alimi-kontenjan-h41603.html

DSİ Personel Alımı Yayımlanan İlanlar Hangileridir?
Bakanın açıklamasından sonra Devlet Su İşleri içni bazı kadrolarda personel alımları gerçekleştirildi. Buna göre alım yapılan Kadrolar;

196 Destek Personeli,
50 Bekçi,
26 Avukat,
kadrolarında personel alımları gerçekleştirildi. Geçmiş ilan detayları aşağıda;

DSİ 26 Sözleşmeli ( Avukat ) Kamu Personeli Alımı

DSİ 50 ( İŞÇİ ) Bekçi Alımı İŞKUR


DSİ 55 KPSS İle 196 Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM Personel Alımı Yapılan Kadrolar Hangileridir?
Tarım Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne de alımlar gerçekleştirildi. Bu doğrultuda geri kalan personel alımı kontenjanları için de alım gerçekleştirilecektir. OGM Personel Alımı geçmiş ilanlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tarım Bakanlığı OGM 1833 Memur ve Personel Alımı İlanı

KPSS 2022/8 Tercih Kılavuzu: Tarım Bakanlığı 1800 Personel Alımı Başladı!

1160 Memur Personel Alımı İlanın Başvuru Şartları Nelerdir?
Adaylardan öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre adayların " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi genel nitelikler aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?
Tarım ve Orman Bakanlığının personel alımı için adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

1160 Kişi Kontenjan Dağılımı Ne Olacak?
Alımlarda yukarda da göreceğiniz gibi Orman Muhafaza Memuru alımında eksiklik kaldı. Bu yönde ağırlıklı olarak alımların Orman Muhafaza Memuru kontenjanına yapılması bekleniyor.

Orman Muhafaza Memuru Şartları Nedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen şartları sağlıyor olmak,
2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSS P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak,
Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,
Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
İlan Ne Zaman Yayımlanacak?
DSİ ve OGM Personel alımı ilanı 2022 yılı sonuna kadar yayımalanması bekleniyor. Kamu Alımları ayı olarak geçen Eylül ve Ekim aylarında bir süpriz gelebilir.

Yorumlar