Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

DSİ, MEB ve POMEM Merkezlerine TYP İle Personel Alımı Yapılacak

Toplum Yararına Program kapsamında yeni hafta başında yayımlanan ilanlarda çok sayıda kamu kurumunun ilanı bulunmakta. Bu kurumlar bünyelerinde 3, 6 veya 9 aylık sürelerle personel çalıştırılması adına farklı alanlarda geçici işçi alımı yapacaklar.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2019 12:29

Bu kapsamda yayımlanan ilanlarda yer alan bilgilere göre, TYP ile personel alımı yapacak kurumlar 5 farklı şehirde bulunuyor. Bu şehirler sırasıyla İstanbul, Karaman, İzmir, Sivas ve Aksaray

TYP İLE PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUMLAR

5 farklı şehirde bulunan ve TYP ile personel alımı ilan eden kurumlardan bazılar ise şunlar;

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, İl ve İlçe Müftülükleri Köylere Hizmet Götürme Merkezleri, İl Orman İşletmeleri, İl Tarım Müdürlükleri, İl Özel İdareleri gibi kurumlar bulunuyor.

KİMLER BU ALIM İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Alım yapılacak şehirler ve alım yapacak kurumlara dair verdiğimiz bilgiler ışığında TYP ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için diğer bir önemli nokta başvuru koşulları.

TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen koşullar neler?

Türkiye İş Kurumu, TYP ilanları ile ilgili yayımlamış olduğu bilgilendirme sayfasında söz konusu ilanlar için gerekli başvuru koşullarını da adaylarla paylaştı.

Bu Kapsamda; Adayların sağlamaları gereken başvuru koşulları şunlar; Adayların Türk vatandaşı olması, görevlerini düzgün yapmalarına engel teşkil edecek sağlık sorunlarının bulunmaması, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşından büyük olmaları, başvuru esnasında emekli ve dul aylığı almıyor olmaması gerekiyor. Bu şartların yanında adayların öğrenci olmaması isteniyor. (açıköğretim fakültelerinde öğrenim gören adaylar hariç)

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

TYP personel alım ilanları için başvuruda bulunacak adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden kurumlara bildirecekler. Adaylar başvurular için İŞKUR İl veya İlçe Müdürlüklerini ya da İŞKUR Hizmet birimlerini tercih edebilirler.

İLANLARI İŞKUR'DA İNCELEMEK İÇİN

İlanlara başvuruda bulunacak ve ilan edilen şehirlerin hangi ilçelerinde alım yapılacağını merak eden aday İŞKUR üzerinden ilanları inceleyebilirler.

Bunun dışında açılan sayfada direkt ara butonuna basan adaylar tüm ilanları görüntülerler.

Ayrıca şehir kısmına kendi şehrinizi yazıp Ara butonuna basabilirsiniz. Uygun ilan bulunamadı yazısı alırsanız arama yaptığınız şehir için ilan yok demektir.

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar