Anasayfa /  Güncel

Donarak ölen Afgan anne, 2 çocuğunun hayatını kurtardı!

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından milyonlarca insanın ülkesinden göç etmesiyle ortaya büyük dramlar çıktı. Ancak yaşanan son olay görenlerin yüreklerini paramparça etti. Van sınırından Türkiye'ye iki çocuğuyla girmek isteyen Afgan anne, buz gibi soğuğa dayanamayarak can verdi. Annenin ölmeden önce çocuklarının ellerine çoraplarını geçirmesi ise yaşanan dramın boyutunu gözler önüne serdi.

Abone ol
Abone ol 01 Ocak 2022 21:30

ABD'nin 30 Ağustos'ta 20 yıl boyunca işgal altında tuttuğu Afganistan'dan çekilmesiyle ülkede kısa sürede kontrolü ele geçiren Taliban, büyük bir göçün yaşanmasına neden olmuştu. Kısa sürede milyonlarca Afgan düzensiz göçmen çevre ülkelere ve Türkiye'ye sığındı. Halen devam eden göçlerin altından ise korkunç dramlar çıkıyor.


ÇARESİZ ANNE DONARAK ÖLDÜ
Son olarak Türkiye sınırına geçmen isteyen Afgan kadın ve iki çocuğu zorlu kış şartlarında hayatta kalmaya çalıştı. Buz gibi havaya dayanamayan çaresiz kadın, donarak can verdi. Annenin ayaklarının ise poşetle sarılı olduğu görüldü.


ÇOCUKLARI ÖLMESİN DİYE ÇORAPLARINI ELLERİNE GEÇİRMİŞ
Anne ve iki çocuğu bulan köylülerin anlattıklarına göre, annenin çocukları ölmesin diye çoraplarını çocukların eline geçirdiği öğrenildi.

Yorumlar