Anasayfa /  Teknoloji

Google Pixel 2 - Pixel 2 XL teknik özellikleri neler?

Google'ın kısa bir süre sonra düzenleyeceği etkinlikle resmi olarak tanıtacağı Google Pixel 2 ve Google Pixel 2 XL modellerinin teknik özellikleri hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Peki Google Pixel 2 ve Google Pixel 2 XL hangi teknik özelliklere sahip olacak?

Abone ol
Abone ol 01 Ekim 2017 13:01

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL'ın tanıtılmasına bir haftadan daha az bir süre kala özellikleri hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Google, 4 Ekim 2017'de Pixel ve Pixel XL donanımını ilk duyurduktan tam bir yıl sonra Pixel 2 ve Pixel 2 XL'yi tanıtacak. Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL hangi özelliklere sahip olacak?



Aslında Google'ın Android Oreo işletim sistemine sahip yeni amiral gemisi Pixel 2 hakkında neredeyse çoğu bilgiye sahibiz; Pixel 2'de 5 inç büyüklüğünde Full HD ekran ve 4 GB RAM; Pixel 2 XL'da ise 5.5 inç büyüklüğünde Quad HD ekran ve 6 GB RAM, Snapdragon 835 işlemci, 12MP tek lensli kamera, iki tonlu gövde. Şu ana kadar gelen sızıntılar, cihazı geçtiğimiz yıl olduğu gibi LG ile HTC’nin üreteceğini söylüyor. Fakat bazı haberler Pixel 2’yi yalnızca LG’nin üreteceğini ve LG G6 ile V30 üzerine yapılandırılmış bir cihaz olacağını söylüyor. 

Dahası, Google yeni yazılımların bir kısmını da hazırlıyor. Piksellerin en yeni mobil işletim sistemi ve yazılımla geleceği iddia ediliyor. Pixel 2, Shazam'ın sunduğu bir şarkıyı tanımaya benzer şekilde özellik sunacak. Otomatik olarak kilit ekranında başlık ve albümleri gösterecek. Bu şüphesiz müzik severler için bir nimet olacak. Özellikle de sürekli araba radyosunda duydukları rastgele şarkıyı kaçıranlar için. Aynı zamanda Google'ın yeni Pixel başlatıcısı olacağı iddia ediliyor. 

Pixel 2'nin iki hoparlöre sahip geleceği de söylentiler arasında yer alıyor. Öte yandan Google’ın yeni amiral gemisi tek kamera ile gelecek fakat görünüşe göre Google, yazılım sayesinde bir portre modu ve arka plan bulanıklaştırma özelliklerini de sunacak.

Google’ın her iki telefonu alanlara da 2023’e kadar ücretsiz olarak sınırsız bulut depolama alanı sunacağı belirtildi. Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL, 4 Ekim’de resmen tanıtılacak. 


Yorumlar