Anasayfa /  Dünya

Donald Trump ilk kez Joe Biden'ın kazandığı kabul etti! Trump'tan Biden kazandı tweeti

Donald Trump ilk kez Joe Biden'ın kazandığı kabul etti! 3 Kasım'da yapılan ve dünyanın dikkatle takip ettiği ABD başkanlık seçimleri sonuçlandı. Donald Trump rakibi Joe Biden karşısında yenilgiyi bir türlü kabul etmedi ve seçim sonuçlarını mahkemeye taşıyacağını ilan etti. Trump'ın nihayet inadı kırıldı. Trump, son attığı tweet ile Joe Biden'ın seçimin kazandığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2020 17:35

Donald Trump ilk kez Joe Biden'ın kazandığı kabul etti!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım'da yapılan seçimleri 306 delege sayısına ulaşan Joe Biden kazandı. Biden, henüz resmi olarak olmasa da ABD'nin 46. başkanı oldu. Seçimlerin üzerinden neredeyse 12 gün geçmesine rağmen mevcut ABD Başkanı Donald Trump, seçimde aldığı yenilgiyi bir türlü hazmedemedi ve seçim sonuçlarını mahkemeye taşıyacağını duyurdu. Ancak Trump'ın bu tavrı yumuşamış gibi görünüyor..

Sosyal medya hesabı üzerinden tweet paylaşan Donald Trump ‘hileli seçim’ notunu düşerek, “Joe Biden kazandı” ifadesini ilk kez kullandı. 

Trump'tan Biden kazandı tweeti

ABD Başkanı Donald Trump tweetinde seçimi hileyle kaybettiğini, seçim gözlemcilerine faaliyetlerini yerine getirmesi için izin verilmediğini "Seçim hileli olduğu için kazandı. Hiçbir seçim gözlemcisine müsaade edilmedi. Ve oylar, Teksas'ta bu işleri yapmak için yeterlilik gösteremeyen (Ki Teksas'ta açık ara kazandım), kötü bir üne sahip Radikal Sol görüşlü özel bir şirkete ait olan Dominion programı tarafında tasnif edildi. Sahte, Sessiz Medya ve fazlası!" sözleriyle ifade etti.

 

 

Trump ilk kez kabul etti

Trump attığı bu tweet ile ilk defa Joe Biden'ın seçimleri kazandığını söylemiş oldu.

Yorumlar