Anasayfa /  Dünya

Donald Trump Beyaz Saray'a veda ediyor

Trump dört yıllık görevinin ardından Beyaz Saray'a veda ediyor. Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacak olan Trump törenden saatler önce Beyaz Saray'ı terketti.

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2021 16:17

ABD Başkanı Donald Trump, görev süresinin dolmasının ardından Beyaz Saray’dan ayrıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020’de yapılan seçimleri kaybetmesinin ardından bugün görevini rakibi Joe Biden’a devrediyor. Biden’ın başkanlık yeminine saatler kala Trump, son kez ABD Başkanı olarak uyandı. Son kez Beyaz Saray’ın kapısında görülen Trump, eşi Melania Trump ile ele ele çıkış yaptı. Kendisini bekleyen gazetecileri selamlayan Trump, kısa bir açıklama yaparak helikoptere bindi. Andrews Hava Üssü’ne geçen Trump burada düzenlenen veda töreninde konuşması yapıyor.

Daha önce yaptığı açıklamada, Biden’ın yemin törenine katılmayacağını ifade eden Trump, ABD tarihinde rakibinin yemin törenine katılmayan 4. başkan olarak tarihe geçecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve 6 Ocak'taki Kongre baskınının gölgesinde yapılacak olan Joe Biden'ın başkanlık yemin töreni bugün gerçekleşecek.

EN SIRA DIŞI TÖREN

Donald Trump'ın da törene katılmayacak olması sebebiyle ülke tarihinin en sıra dışı yemin günlerinden biri olarak şimdiden kayıtlara geçti.

3 Kasım 2020'deki tartışmalı başkanlık seçimlerinin ve 6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından oldukça netameli bir süreç geçiren ABD'de seçimleri kazanan Biden, bugün yemin ederek resmen görevine başlayacak.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA
Trump Beyaz Saray'dan ayrılırken kısa ve 'imalı' bir veda açıklaması yaptı.

Trump "umarım benim için uzun soluklu bir veda olmaz" dedi.

Daha sonra Donald Trump için Washington yakınlarındaki Maryland Askeri Üssü'nde tören düzenlendi."ABD ordusunu yeniden dizayn ettik. Uzay gücü diye bir güç oluşturduk. Yaptıklarımız muazzamdı. Şahane bir 4 yıl geçirdik." dedi.

"Her zaman sizin için mücadele edeceğim" diyen Trump ekonomik başarılarını pandeminin etkilediğine vurgu yaptı.

"Bu bir veda sizi seviyoruz ama bir şekilde geri döneceğiz" dedi.

Trump, Joe Biden’ın yemin törenine katılmayarak ABD’de bir geleneğe daha uymamış olacak.

Donald ve Melania Trump saatler sonra gerçekleşecek Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacaklarını açıklamıştı. Çift daha sonra Florida'daki evlerine doğru yola çıktı.

Yorumlar