Anasayfa /  Ekonomi

Doları harekete geçirecek gelişme! "Faizi düşürmeye devam edeceğiz"

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan faiz çıkışı geldi. Erdoğan, faizlerin artırılmayacağını, düşürüleceğini söyledi. Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faiz artırmayacak, faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2022 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında çok önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, faizlerle ilgili de çok net mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü.

Enflasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Enflasyon bir sorun mudur? Evet bir  sorundur ama Türkiye'nin sorunlarının asıl sebebi ve çözüm yolu tek başına bu başlık mıdır?Kesinlikle değildir. Eğer öyle olsaydı geçmişte sayısız kere uygulanan enflasyonla mücadele merkezli ekonomik programlar sayesnde ülkemiz tüm sorunlarını çözmüş olurdu...Bizde enflasyon değil, hayat pahalılığı problemi var " dedi.

Erdoğan, "Türkiye ekonomisini belli çizginin üzerine çıkartmayarak yüksek faizle yıllarımız heba edilmiştir. Bu kısır döngünün ilk adımı enflasyonun tanımı ile başlıyor. Batının ekonomi mecralarına göbek bağıyla tabi olanlara göre enflasyon insanların ve kamunun aşırı tüketiminden kaynaklanıyor. Tüketimi azaltıp, fiyatları düşürmek olarak düşünülüyor. Burada kazanan kim? Tuzu kuru bir kesim. Dışarıdan gelen sıcak para sahibi onlar. Ucuzlayan döviz sebebiyle ülkeyi yabancı tüketim ürünlerin pazarı haline getiren ithalatçıları unutmamak lazım. Peki kaybeden kim? İşsiz ve aşsız kalan, umutları törpülenen milyonlar." diye konuştu.

Faizler artırılmayacak

"Faizi artırarak zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacak ekonomi reçetelerini bir kenara bıraktık, bunun yerine yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla yoluyla büyüme esaslı Türkiye Ekonomi Programımızı uygulamaya başladık." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faiz artırmayacak, faizi düşürmeye devam edeceğiz. Benim derdim bu ülkede yatırımcı birinci derecede kamu bankalarında düşük faizle sağladığı krediyle yatırıma girsin." dedi.

Yorumlar