Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru ve Türk Lirası için çarpıcı yorum! Dolar - TL ne olacak?

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve TL kuru, faizin etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Geçer, "faizi bir baz puan daha indirirlerse kuru iyice 9.20 ile 9.30 TL arasına çıkarabilirler. Böyle bir durumda Arjantin Peso'su en çok satılanlarda birinci sırada Türk Lirası ikinci sırada. Arjantin ile yan yana alınmayı hak edecek ne yaptım diye bir soruyorum kendime" dedi.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2021 20:36

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın görevinden ayrılmasına ve sürekli Merkez Bankası'nın Başkanıları'nın isimlerinin değişmesine rağmen, dolar kurunda sabit bir sayı yakalanamadı. Aksine durum her geçen gün daha da kötüye başladı.

Bu şekilde vatandaşların ve yatırımcıların, duyum noktası ise alanın ünlü ekonomist isimler.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer de bu isimlerden biri. Geçer, kendi resmi Youtube hesabından aralıklı olarak dolar kurundaki tahminlerini yürütmekte.

Ekonomist Selçuk Geçer, bugünkü Youtube yayınındaki konuğu Gökalp İçer oldu. Geçer, İçer ile birlikte yaptığı yayında dolar hakkında konuştu.

"DOLAR-TL İÇİN YAPACAK BİR ŞEY YOK"

Geçer'in Dolar - TL konusu ne olacak diye sorulmasının cevabı olarak İçer, "Dolar-TL hakkında ne konuşacağım ki yani 8.96 TL ile kapattı ve Merkez Bankası'nın faizleri bir baz puan daha indireceği ile ilgili piyasada duyumlar var. Sadece benim bakmama gerek yok. Kendileri de açıp bakabilir. www.bloomberg.com/markets yazarak piyasalara bakabilirler. Şimdi baktığımızda aralarında saçma sapan para birimlerinin bulunduğu bir sepette dahi Türkiye en çok satılanlar arasında açık ara görüyoruz. Şimdi faizi bir baz puan daha indirirlerse kuru iyice 9.20 ile 9.30 TL arasına çıkarabilirler. Böyle bir durumda Arjantin Peso'su en çok satılanlarda birinci sırada Türk Lirası ikinci sırada. Arjantin ile yan yana alınmayı hak edecek ne yaptım diye bir soruyorum kendime" şeklinde açıklama yaptı.

Türk Lirası için yapacak bir şeyin olamadığını iddia eden İçer, insanların biraz konuyu anlamalarını ümit ederken, "Bazen insanlar birbirlerine konuşma halindeyken birbirlerini anlamamaya başladığında birbirlerine saksı falan fırlattılar ya. Ancak haa bir dakika dersin, hani konunun koptuğu yer. Bazen saksı fırlatır bazen de yazar kasa fırlatırlar. Yani bu noktaya millet artık geliyor. Tuvalet bir TL, Makarna 3 demek artık yetmiyor artık. Çünkü o fiyatlarda değil hiç bir şey. Ondan dolayı Dolar - TL hakkında pek birşey söylemeye gerek yok" dedi.

"YORUMLARIMIZ SİYASET DEĞİL"

Gökalp İçer ve kendisinin dolar hakkındaki açıklamalarının siyaset olmadığını ifade eden Geçer, "Ne Gökalp'in bu yorumları ve ne de benim yorumlarım bir siyaset değil arkadaşlar tamamen somut gerçekler üzerine konuştuğumuz yorumlar hatta yorum bile değil bir durum tespiti. Onu da özellikle belirtmek istiyorum. Bu kaygıyı sadece Gökalp ve ben değil hepimizin duyduğunu da biliyorum. Onu da özellikle bir not olarak sizlerle paylaşmak istiyorum" şeklinde cevap verdi.

Yorumlar