Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru bugün ne kadar? 10 Mart 2022 dolar - euro fiyatları

Dolar ile yatırım yapanlar ve Dolar ile işi olanların yakından takip ettiği Dolar kuru, haftanın dördüncü gününde merak ediliyor. Dolar - euro kaç TL? İşte 10 Mart 2022 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında son durum...

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2022 17:42

Dolar ile yatırım yapanlar ve Dolar ile işi olanların yakından takip ettiği Dolar kuru, haftanın dördüncü gününde merak ediliyor. Dolar - euro kaç TL? İşte 10 Mart 2022 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında son durum...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi TL üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından 14,92; euro/TL ise 16,49 civarında işlem görüyor.

Ukrayna'daki savaşın başından bu yana doların TL karşısındaki yükselişi yüzde 6'yı aştı.

Dolar endeksi, hafta başında 99,4 ile Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, dün Rusya ile Ukrayna arasında diplomasinin güçlenebileceği beklentisiyle düşüşe geçti. Dün yüzde 1,1 azalışla 98'e gerileyen dolar endeksi, şu sıralarda ise yükselişte seyrediyor. Euro/dolar paritesi de yatay seyirle 1,1070'ten alıcı buluyor.


Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmeler piyasalarda ilk plandaki yerini koruyor.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ


Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB), Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile artan belirsizliğin ortasında yüksek enflasyona rağmen, piyasa beklentileri doğrultusunda, faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

ECB'den yapılan açıklamada, ECB Yönetim Konseyi'nin, bugünkü toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı, politika faizini sıfır, mevduat faizini yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizini de yüzde 0,25'te sabit bıraktığı bildirildi.

PEPP kapsamında net tahvil alımlarının Mart 2022'den sonra devam etmeyeceği belirtilen açıklamada, ilk çeyrekte net PEPP alımlarının bir önceki çeyreğe göre daha yavaş hızda yapıldığı aktarıldı.

Varlık Satın Alma Programı (APP) kapsamında varlık alımlarının nisanda aylık 40 milyar euro, mayısta aylık 30 milyar euro ve haziranda 20 milyar euro olarak devam ettirileceği bildirilen açıklamada, üçüncü çeyrekte varlık alımlarının durumunun verilere bağlı olacağı belirtildi.

Açıklamada, ekonomik görünümün değişmesi durumunda ECB’nin APP varlık alım takvimini yeniden revize etmeye hazır olduğu da aktarıldı.

Faiz oranlarının yükseltilmesine başlanmadan kısa süre önce net alımların biteceği mesajının yenilendiği açıklamada, Varlık Alım Programı kapsamındaki net alımların ilk politika faiz artışından hemen öncesine kadar süreceği kaydedildi.

 

 

Yorumlar