Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru 2022 yılında ne kadar olacak? Kritik sınırlar belli oldu

Fed'in para politikasında sıkılaştırma adımları atacağına ilişkin açıklamalarının ardından yatırım tercihini döviz kurlarından yana kullanan vatandaşlar 2022 yılında dolar ne olur sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte dolar, euro ve sterlin kuruna ilişkin güncel uzman yorumları...

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2022 17:14

Hükümetin kur korumalı TL vadeli mevduat sistemini devreye almasının ardından 2021 yılı Aralık ayından bu yana düşüş eğilimi sergileyen dolar kurunda rüzgar tersine döndü. Yatırımcı 2022 yılında dolar kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı beklenti anketi sonuçlarına göre dolar kuru yıl sonunda 16 lirayı aşacak. Peki dolar, euro ve sterlin alacak satacak vatandaşlar için son durum ne? İşte detaylar...

Analistler dolar kurundaki seyre ilişkin teknik analizlerinde kritik seviyeleri de paylaştı. ABD Aralık TÜFE verileri enflasyondaki güçlü yükseliş eğiliminin sürdüğünün sinyalini verirken, analistler dolar kurunda yukarı yönlü hareketlerde 13,95, 14,45 ve 14,85 seviyelerinin kısa vadeli direnç seviyeleri olarak takip edildiğini ifade etti. Aşağı yönde ise 12,55 ve 10,65 düzeyleri bulunuyor. 

Euro kurunda da bölgede gözlenen makro ekonomik verilerin etkisi devam ediyor. Koronavirüs salgını sürecinde aşılama seviyeleri ve devam eden güçlü politik destekler sayesinde hızla toparlanan Euro Bölgesi'nde son ayda enflasyon beklentinin üzerinde artarak yüzde 5 seviyesine yükseldi. Düşüşünü üçüncü güne taşıyan dolar endeksinin de etkisiyle euro kuru haftalık yatay seyrini koruyor.

Yatırımcı dolar ve euro kurlarındaki dalgalanmanın ardından sterlin kurundaki son durumu merak ediyor. 20 Aralık 2021 tarihinde 24 liraları gören sterlin de euro ile benzer şekilde sınırlı ölçüde düşüş eğilimi sergilemesinin ardından yatay seyrediyor.

Etiketler Döviz dolar
Yorumlar