Anasayfa /  Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? Dolar düşecek mi? Dolar kaç TL?

Dolar kuru dün İstanbul üzerinde yaşanan seçim belirsizliği ve S-400 meselesiyle ilgili tansiyonun düşmemesiyle 5.70 üzerini test etti. Kur bugüne ise sakin başladı.Dolar bugün ne kadar? Dolar düşecek mi? Dolar kaç TL?

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2019 14:06

Dolar kuru dün İstanbul üzerinde yaşanan seçim belirsizliği ve S-400 meselesiyle ilgili tansiyonun düşmemesiyle 5.70 üzerini test etti. Kur bugüne ise sakin başladı.

Merkez Bankası iki hafta önce TL'deki değer kaybını engellemek için haftalık repo ile fonlamasını durdurarak yaptığı TL'deki faiz artışı Merkez tarafından dün itibari ile geri alınmaya başlandı.



Dolar/TL, swap faizlerinin 25.5'tan 24'e indirilmesi, özellikle İstanbul tarafında yaşanan seçim belirsizliği ve S-400 alımı nedeniyle ABD ile gerilen ilişkilerden ötürü dün 5.70 üzerini test etti.

Dolar kuru akşam saatlerinde 5.68 civarında dengelendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği Rusya ziyareti  sırasında S-400 konusunda yol haritasının belirlendiğini ve her şeyin bittiğini belirterek, buna göre yola devam edeceklerini ve kimsenin Türkiye'den bundan vazgeçmesini isteyemeyeceğini belirtti.

Reform paketi yarın açıklanacak

Piyasalar seçim ve ABD ile ilişkileri izlerken bir yandan da  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çarşamba günü açıklayacağı Ekonomi Reform Paketi'ni bekliyor.

9 Nisan sabahı dolar kuru 5.6840 seviyesinden başladı ve günün ilk saatlerinde düşüşle 5.65 altına geriledi.

Saat 10:30'da dolar kuru


Yorumlar