Anasayfa /  Foto Galeri

Doğu Ekspresi'nin gizli kahramanları! Bunları daha önce görmediniz

Doğu Ekspresi'nin gizli kahramanları! Bunları daha önce görmediniz - Sayfa 1

Dondurucu soğuklara rağmen kesintisiz süren Doğu Ekspresi ve diğer demir yolu ulaşımlarının etkilenmemesi için görev alan TCDD Yol Bakım Onarım memurları rağmen görevlerini aralıksız sürdürüyor. 'Masalsı yolculuk' olarak anılan Doğu Ekspresi'nin de aralarında bulunduğu seferler için yoğun çaba sarf ediyor. Unutulmaz bir tatil yaşayan seyahatseverlerin keyifle geçirdikleri günlerin aksamaması için dondurucu soğuklardan dolayı oluşan buz sarkıtlarının temizleyen memurlar, trenlerin gecikmeden istasyonlara ulaşmasını sağlıyor.

Doğu Ekspresi'nin gizli kahramanları! Bunları daha önce görmediniz - Sayfa 2

Aralarında Doğu Ekspresi de var! Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çalışan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) görevlileri, dondurucu soğuklar nedeniyle oluşan buz sarkıtlarının demir yolu ulaşımını etkilememesi ve "masalsı yolculuk" diye tanımlanan, aralarında Doğu Ekspresi'nin de bulunduğu trenlerin gecikmeden istasyona ulaşması için yoğun çaba sarf ediyor.

Doğu Ekspresi'nin gizli kahramanları! Bunları daha önce görmediniz - Sayfa 3

Erzurum-Kars demir yolunda 217 kilometrelik mesafede yılın 5 ayı kar ve buzla mücadele eden TCDD görevlileri, yolcuların gidecekleri yere daha rahat ve zamanında ulaşması için söz konusu hatta özellikle kışın hummalı bir çalışma yapıyor.

Doğu Ekspresi'nin gizli kahramanları! Bunları daha önce görmediniz - Sayfa 4

TCDD görevlileri, sabahın erken saatlerinde sırtladıkları küreklerle istasyonda bulunan demir yolu hattına inerek kar temizleme çalışmasına başlıyor.