Anasayfa /  Ekonomi /  Enerji

Doğalgaz ve Elektrik'de Zamlı Tarifeler Yürürlüğe Girdi!

Ekonomideki kötü gidişten dolayı birçok ürüne zam geldi. Bu gün ise evimizde kullanmakta olduğumuz doğalgaza ve elektrik de zamlı tarifler devreye girdi! Bugünden geçerli olmak üzere elektriğe konutlarda yüzde 9, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 18.4 zam yapıldı. Doğalgaz fiyatları da konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18.5 arttı

Abone ol
Abone ol 01 Ekim 2018 14:35

Doğalgaz ve Elektrik'de Zamlı Tarifeler Yürürlüğe Girdi!

Türkiye üzerinde yaşanılan ekonomik kriz birçok üründe mali artışlara gidilmesine sebep oldu. Yaşanılan mali artışlar yaşantımızda kullanmakta olduğumuz pek çok ürüne yeni fiyatlar gelmesine sebep oldu. Evlerimize doğalgazı getiren Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) yapmış olduğu açıklama ile birlikte 1 Ekim 2018 (bugün) itibariyle fiyat tarifesinin yeniden belirlendiği, belirlenen fiyat tarifelerin ise ilgili yerlere iletildiği kaydedildi. BOTAŞ'ın belirlemiş olduğu yeni fiyat tarifesine göre konut üzerinde yüzde 9 zam gelirken sanayi alanında çalışma yapan firmalara ise yüzde 18,5 zam geldi.

BOTAŞ geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu zam oranları ise konutta yüzde 9 sanayide ise yüzde 14 zam yapmıştı.

BOTAŞ tarafından yapılan ve bugün itibariyle yürülüğe giren yüzdelik zam oranlarına göre İstanbul'da doğalgazın metreküp satış fiyatı 1.148318 TL'ye yükseldi. Doğalgaz ile birlikte kömürün tonuna da zam gelirken geçtiğimiz senelerde 800-900 liralardan satılan kömürün tonu yapılan zam itibariyle 1.400-1.600 TL'ye yükseldi.

BOTAŞ'ın DOĞALGAZ ZAMMININ ARDINDAN EPDK'DA ELEKTRİĞE ZAM YAPTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) BOTAŞ'ın gerisinde kalmayarak bugün itibariyle yürülüğe giren doğalgaz zamlarına itaben elektirik fiyatlarına da zam geldi. EPDK tarafından belirlenen zam oranlarına göre konutlarda bulunan elektriğe yüzde 9, ticarethane seviyesinde bulunan sanayi alanlarındaki elektriğe ise yüzde 18.4 oranında zam yapıldı.


Etiketler Elektrik zamı
Yorumlar