Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Doğalgaz desteği - yardımı için başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Doğal Gaz Tüketim Desteğimizde kış dönemine ilişkin başvurular başladı” dedi. Vatandaşlar ise Doğalgaz desteği e Devlet başvurusu nasıl yapılır? 2022 Doğalgaz yardımı şartları nedir, kimlere, ne kadar veriliyor? sorularına cevap aramaya başladı.

Abone ol
Abone ol 06 Eylül 2022 18:46

Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü ifade ederek, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız” dedi.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR? 
Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin ısıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediklerini ve tutarın yıllık 450 TL - 1.150 TL arasında değişeceğini hatırlatan Bakan Yanık, “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak” dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 
Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden gerçekleştirileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

Yorumlar