Anasayfa /  Foto Galeri

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Kimler faydalanabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği doğalgaz faturalarına devlet desteğinin detaylarını Aile, Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık açıkladı. Vatandaşlara artık doğalgaz desteği verilecek. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak? Doğalgaz faturaları için nasıl bir destek verilecek? Doğalgaz desteği başvuruları nasıl yapılacak? Başvurular e-devlet üzerinde mi yapılacak? İşte Erdoğan'ın açıkladığı ve Bakan Yanık'ın detaylarını anlattığı doğalgaz yardımıyla ilgili tüm merak edilenler.

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Kimler faydalanabilir? - Sayfa 1

Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara doğal gaz yardımı yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı gibi verilecek olan doğal gaz yardımı başvurularının detaylarının da açıklanacağını aktarmıştı. İşte o detaylar de belli olmaya başladı.

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Kimler faydalanabilir? - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği doğalgaz yardımlarıyla ilgili konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, "Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlara katkısı açısından doğal gaz desteğinde çalışıyoruz inşallah" ifadelerini kullandı. Ödemeler nasıl yapılacak?

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Kimler faydalanabilir? - Sayfa 3

Daha önce kömür yardımı kadar doğal gaz desteği de sağlanacağını ifade eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğalgaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğalgaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı. Sağlanılan kömür yardımı kadar doğalgaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi. Başvuralar nasıl yapılacak?

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Kimler faydalanabilir? - Sayfa 4

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi. Elektrik Tüketim Desteği'nin ise sosyal yardım programından düzenli bir şekilde yararlanan vatandaşlara, herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmaksızın verildiği aktarıldı. Destek almak isteyen kişilerin yalnızca kimlik kartı ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmelerinin yeterli olacak.