Anasayfa /  Medya /  Dizi

Vatanım Sensin'in Albay Cevdet'i meğer gerçekmiş!

Kanal D'nin reyting rekorları kıran dizisi Vatanım Sensin'in vatanına ihanet eder gibi görünüp yunan ordusunda ajanlık yapan Albay Cevdet'i meğer gerçekmiş. Albay Cevdet isimli kişinin "Gavur Mümin" isimli Mümin Aksoy olduğu öğrenildi.

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2017 10:16

Kanal D ekranının en sevilen dizilerinin başında Vatanım Sensin geliyor. İlk yayınlandığı günden beri reyting rekorları kıran dizide vatanına ihanet diyor gibi görünen ancak gerçekte vatanı için düşman üniforması giymiş bir ajanın hayatı anlatılıyor. Dizide vatan haini olduğu sanılan Albay Cevdet’in gerçekte de yaşadığı ortaya çıktı.

Dizideki Albay Cevdet’in geçmişte yaşamın Mümin Aksoy olduğu belirtildi. Yaşadığı dönemde “Gavur Mümin” diye hitap edilen Mümin Aksoy’un İzmir’de yaşadığı ve Kurtuluş mücadelesi için ajanlık yaptığı öğrenildi.

Mümin Aksoy Gerçekte Aynı Şeyleri Yaşamış     

Gavur Mümin’in geriye bıraktığı notlarda Kurtuluş için ölümüne mücadele ettiği ancak İzmir’de birçok kişinin yüzüne tükürdüğünü söylediği belirtilirken, Cephede yediği kurşunlara göre bu tükürüklerin çok daha fazla canını yaktığını söylediği öğrenildi. O dönemlerde içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle bulunduğu durumu bir türlü açıklayamadığını vurgulayan Mümin’in en büyük korkusunun tarihe vatan haini olarak geçmek olduğunu da ifade etmiş. Gerçekleri Arkadaşı Anlatmış Hakkari’ye görev için gittiği sırada zatürreye yakalanan Mümin Aksoy’un 25 Ocak 1948 yılında hayatını kaybettiği öğrenilirken, Mümin’in eski bir arkadaşının verdiği ilanda Mümin’in çok önemli bir görevde olduğunu belirttiği ve bu görevin gizli tutulması ve herkesin aynı göreve alınmamasının bu alanda da karışıklık çıkmaması için büyük önem taşıdığının altı çizilmiş. Vatanı için vatan haini olarak anılmayı göze alarak mücadele eden Gavur Mümin lakaplı Mümin Aksoy’un mezarının Balçova’da olduğu öğrenildi. Kaynak: haber24.com


Yorumlar