Anasayfa /  Medya /  Dizi

İbn-i Arabi : ‘’Niyeti hayır olanın, akıbeti de hayırdır evlat..’’

Hak yoluna giren Ahmet İbn-i Arabi'ye İslam nedir? diye sorunca Arabi Diriliş Ertuğrul 111.bölümüne damga vurdu.‘’Niyeti hayır olanın, akıbeti de hayırdır evlat..’’ diyen Arabi'nin muhteşem yorumlarını izle...

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2018 23:07

Moğollarla zorlu bir mücadele veren Ertuğrul Bey, kutlu davasının peşinden gidebilmek için kardeşlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ertuğrul Bey’e inanan Kayılar, bu ayrılığın ardından yollara düştüler. Çetin geçen koşullarda Karacadağ sınırlarına kadar ilerleyen Kayıları burada bambaşka bir dünya bekliyordu. Yeni yurtları onlara farklı bir iklim, farklı topraklar ve farklı insanlar sunacaktı. Ertuğrul Bey, kutlu davasına giden yolda daha güçlü ve daha acımasız düşmanları olacağının farkındaydı. Peki, yeni düşmanlarını alt edebilmek için kılıcının keskinliği yetecek miydi?

TRT1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul 111. bölümü ile yine izleyicileri ekranlara kilitledi.







Ertuğrul Bey artık başka bir dünyadaydı. Ve bu dünya da at koşturmak daha çok akıl, cesaret ve sabır istiyordu. Karşısına daha güçlü ve daha acımasız olarak çıkan Tapınakçılar, Ertuğrul Bey’i zafer için yeni yöntemler bulmaya zorlayacaktı.

Zira Tapınakçıların gizli eli olan Simon bir kılıç darbesiyle öldürülemeyecek kadar zeki ve güçlüydü. Üstelik Simon yalnız da olmayacaktı. Ertuğrul Bey, Simon’a destek olan Müslümanları öğrendiğinde ne yapacaktı? Ertuğrul Bey, kılıçların sustuğu, akıl oyunlarının konuştuğu bir cehennemin içindeydi. Peki, aklı onu bu cehennemin ateşinden koruyabilecek miydi?





‘’ Yolumuz bellidir… Yol çetindir. Yarı yolda dönecek olanlar, yolu kaldıramayacak olanlar zaten gelmesinler. Bize lazım olan çileye talip olan, ufku hudutları aşanlardır… ‘’


Yorumlar