Anasayfa /  Medya /  Dizi

Halka dizisi oyuncuları ve konusu

TRT1 ekranlarında 15 Ocak salı günü izleyicisi ile buluşan halka disi büyük beğeni ile izlendi. Halka dizisi geniş oyuncu kadrosu ve ilginç konusu ile dikkat çekiyor. Peki Halka dizisi oyuncuları kimler, konusu ne? İşte TRT'nin iddalı dizisi Halka ile ilgili ayrıntılar

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2019 07:16

TRT1 ekranlarında 15 Ocak salı günü izleyicisi ile buluşan halka disi büyük beğeni ile izlendi. İşte TRT'nin iddalı dizisi Halka ile ilgili ayrıntılar

Halka dizisinin başrolünde son dönemlerin popüler ismi Hande Erçel yer alıyor. Halka dizisi oyuncu kadrosunda ayrıca Hande Erçel, Kaan Yıldırım, Serkan Çayoğlu. Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler yer alıyor. Dizinin oyuncuları kadar konusu da ilgi çekiyor. İşte Halka dizisi konusu ve oyuncuları…

HALKA DİZİSİ KONUSU

Adını simgesi üç halka olan 40 yıllık bir suç örgütünden alan Halka dizisi, Kaan ve Cihangir adlı iki gencin intikâm hikayesini etkileyici bir dille ekranlara taşıyacak.

Senaryosunu Levent Cantek'in kaleme aldığı, Volkan Kocatürk'ün yönetmen koltuğunda oturduğu polisiye dizi Halka'nın çekimleri tüm hızıyla devam ediyor.

HALKA OYUNCULARI KİMLER?

Kadrosunda Serkan Çayoğlu (Cihangir), Kaan Yıldırım(Kaan), Hande Erçel(Müjde), Hazal Subaşı(Bahar), Ahmet Mümtaz Taylan, Nazan Kesal, Okday Karunan, Dilan Telkök, Erdal Yıldız ve Burak Sergen'in Bulunduğu Es Film imzalı TRT1'in Yeni Polisiye Dizisi “Halka'nın çekimleri 15 Kasım'da İstanbul'da başlıyor. Diziyi Volkan Kocatürk Yönetecek.

Nazan Kesal – HÜMEYRA KARABULUT

Kırklı yaşların sonunda ağır ve vakur, ne istediğini bilen oturaklı bir iş kadını. Babası ünlü bir kabadayı, çok genç yaşlarda yine ünlü bir kabadayıyla Eren'le evleniyor. Eren'in hırsı nedeniyle Halka'yla karşı karşıya geliyorlar. Eren'in öldürülmesiyle hayatı değişiyor, sadece Kaan'ı tek başına büyütmek zorunda kalmıyor, geçmişteki itibar ve zenginliğini geride bırakıyor. Hümeyra, kimin tarafından gönderildiği belli olmayan bir dvd ile hem itibarını hem de intikamını alma şansına ulaşıyor. Hapisteki oğlunun polise köstebek olarak çalışmasıyla birlikte kocası Eren'i katledenlerle mücadele etmeye başlıyor.

Serkan Çayoğlu – CİHANGİR TEPELİ

Halka’nın iki kahramanından biri. Yirmili yaşlarda sakin ve ölçülü biri. Ünlü bir iş adamı olan İlhan Tepeli'nin oğlu. Cihangir, İlhan'ın işlerinin asıl yürütücüsüdür. Uyku problemi çektiği için sessizliğe ihtiyaç duymakta, ancak ve ancak ses geçirmez-sesten yalıtılmış bir odada, çocukluğunu hatırlatan naif bir duvar resminin karşısında uyuyabilmektedir. Hikâye gelişirken anlarız ki, tıpkı Kaan'a olduğu gibi Cihangir'e de kırmızı kutulu bir dvd gönderilmiş, Eren Karabulut cinayetiyle ilgili görüntüler eşliğinde kimi sırlar onunla da paylaşılmıştır. Cihangir geçmişi ve ailesi hakkında kuşkular yaşamakta, kimselere söylemeden araştırmalar yapmaktadır. Cihangir’in bir dargın, bir barışık olduğu İrem isimli nişanlısı vardır. İrem, ondan işini bırakmasını, mafyözi bağlantılarını koparmasını istemektedir. Cihangir ise kendisi için daha hayati meselelerle uğraşıyor, geçmişini araştırırken ruhunu içinde bulunduğu cendereden kurtarmaya çalışıyordur. İrem onu manen baskılarken, İskender Bey’in uçarı ve “deli” kızı Müjde’yle yakınlaşır.



Hande Erçel – MÜJDE AKAY

İskender’in kızı, ne yapacağı tahmin edilemeyen, neşeli, uçarı, hazcı genç bir kadın. Yirmili yaşlarda. Babası İskender'le birlikte çalışmak istiyor. İskender, bu fikre yanaşmadıkça da kendini gösterecek küçük hamleler yaparak babasının gözüne girecek. Cihangir ile olan yakınlaşmasıyla İrem’le de hoşuna giderek rekabet edecek. İrem'in kendini ağırdan satan, oturaklı ve hafif kibirli hallerine karşın Müjde son derece rahat, ne istediğini açıkça gösteren, meydan okumaktan korkmayan biri. Müjde’nin Cihangir’le olan ilişkisi onun büyümesini ve olgunlaşmasını sağlayacak.

Kaan Yıldırım – KAAN KARABULUT

Yirmili yaşlarda dışa dönük, konuşkan, neşeli, hemen tepki veren, enerjik bir delikanlı. Başına buyrukluğu ve yerinde duramazlığıyla biliniyor. Kaan’ı soygun suçlusu bir mahkûm olarak tanıyoruz. Halkanın ilk ve büyük muamması olan Eren Karalubut’un katledilme görüntülerinin ona gönderildiğini, polisin de bu vesileyle olayları öğrendiğini anlıyoruz. Kaan, polisin özellikle de Cemal Sandıkçı ve Bahar’ın teklifiyle İlhan Tepeli’nin mafya örgütlenmesinin içine giriyor. Kaan’ın asıl amacı öncelikle hapisten çıkmak. Sonra kendisini tuzağa düşürenleri bulmak istiyor. Kaan’ın annesi Hümeyra’ya karşı kimseye göstermediği bir zaaf ve sadakati var. Hapisten çıkması için kendisine gelen polise bile olup bitenleri annesinden gizleyemeyeceğini söylüyor. Kaan, görünenin aksine, baştan beri kendisini tuzağa düşürenlerin peşinde. Annesinin sözünden çıkmayacağını söylerken kendine bir rol tasarlıyor. Mahkûm olma sürecinde polisle yaşadıkları nedeniyle polise güvenmiyor. Annesine de her şeyi anlatmıyor, onun duygusal tepki vereceğini, işleri zorlaştıracağını düşünüyor. İlhan Tepeli'nin yanında Cihangir'le tanışıyor ve onunla bir kader ortaklığına giriyor. Halka'ya karşı birlikte mücadele etmeye başlıyorlar.

Hazal Subaşı – BAHAR BERKES

Yirmili yaşlarda işini çok seven ve kendini suçla mücadeleye adamış idealist bir kadın polis. Cemal Sandıkçı’nın yardımcısı olmakla birlikte teşkilatta, daha ilk günlerden itibaren Altan Demiröz tarafından korunup kollanmış biri. Öksüz ve yetim olması nedeniyle, Altan Demiröz ve Cemal Sandıkçı’ya bir baba ve büyük bir kardeş gibi bakıyor. Birlikte çalıştığı Sandıkçı’yı Altan Demiröz’e raporluyor olması onu rahatsız ediyor. Üstelik operasyonda köstebek olarak tercih edilen mahkûm ve suçlu Kaan’ın varlığı ona göre başlı başına bir sorun. Gerçi olaylar geliştikçe, itiştiği, sevmediği ve kuşkuyla izlediği Kaan’a ilgi duymaya başlıyor. Bu ilgi karşı koyamayacağı bir aşka dönüşüyor.



Ahmet Mümtaz Taylan – CEMAL SANDIKÇI

İşine ve mesleğine bağlı usta polis. Halka’nın farkına vararak, büyük örgütü açığa çıkarmaya and içmiş, kararlı bir devlet adamı. Ne yaptığını bilen, doğruluktan sapmayan, olup bitenlerin farkında olarak adaletli davranan biri. Tek inandığı doğrunun devletin ihyası ve sürekliliği olduğu anlaşılacak.



Burak Sergen (İlhan Tepeli)



Burak Sergen 1961 doğumludur ve 57 yaşının içindedir. Ankara Devlet Konservatuarı mezunudur. Halen Ankara Devlet tiyatrosu oyuncusudur. Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev almaktadır.  2015 yapımı Kara Sevda dizisinde rol almış ve çok tanınmıştır. 2017 de ise Çukur dizisi kadrosunda yer alarak ismini akıllara kazımıştır. Çukurda Beyefendi Baykal olarak yer almıştı.

İlhan Tepeli büyük bir mafyanın lideridir. İlhan Tepeli savaşın masada kazanıldığını bilen, parayı çok seven tehlikeli ve korkunç bir adamdır. Cinayet işlemek ve işletmekten hiç korkmayan İlhan Tepeli kendi yerine geçmek isteyen diğer mafya örgütleri ile uğraşır. 



Funda İlhan (Gülay)



Funda İlhan 1971 doğumludur ve 48 yaşının içindendir. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan deneyimli oyuncu bir çok Devlet Tiyatrosunda görev almıştır. Funda İlhan’ın sinema macerası ise Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile başlamış güzelliği ve yeteneği ile dikkat çekince Güneşin Kızları Dizisinde de Sevilay karakterine hayat vermiştir. Son olarak ise Seni Kimler Aldı ve Kanal D’de erken final yapan İnsanlık Suçu dişisinde yer almıştır.

Gülay İlhan Tepeli’nin eşidir ve çok güçlü bir kadındır. Gülay eşinin pis işlerinin ve katil olduğunun farkındadır. Gülay Cihangir’e karşı da tutkulu bir anne görevini üstlenecek.















Umut Karadağ (İskender)



Umut Karadağ 1971 Ankara doğumludur ve 47 yaşındadır. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak görev alan Umut Karadağ deneyimli bir sinema oyuncusu ve usta bir tiyatro yönetmeni ve oyuncusudur. Umut Karadağ Ankara Üniversitesi tiyatro bölümü mezunudur. Son olarak Kehribar ve Tatar Ramazan gibi kabadayı dizilerinde yer almıştır.  Bizin evin Halleri dizisi ile tanınmıştır.

İskender İlhan Tepeli’nin eski adamlarındandır ancak sonradan İlhan Tepeki’den ayrılmış ve mafya babası İskender olarak tanınmıştır. Kızı Müjde ile İlhan Tepeli’nin oğlu Cihangir’in yakınlaşmasından oldukça tedirgin. İskender Halka örgütü tarafından İlhan Tepeli’nin yerine getirilmek istenen adamdır. 



Erdal Yıldız(Terzi)



Erdal Yıldız ekranların heop kötü adamı olarak tanınmış bir isimdir. 1966 doğumlu olan Erdal Yıldız şuanda 52 yaşındadır. ABD’de eğitim gören deneyimli oyuncu bir çok sinema filminde yer almıştır. 2016 yapımı Kobra Takibi filmi de dahil  bir çok Hollywood projesinde yer almıştır. 

Terzi Halka örgütünün tetikçisidir. İşinde usta olan Terzi tehlikeleri sezer ve her zaman arkasını kollar. Birisi Terzi’nin hedefi ise o artık ölüdür. Kimse Terzi.’yi karşında görmek istemez.

Dilan Telkök (İrem)

Dilan Telkök tam bir sosyal medya aşığı ve fenomenidir. Güzelliği ve sempatik taırları ile dikkat çekmeyi başarmıştır sosyal medyada 1995 Sakarya doğumlu olan Dilan Telkök 23 yaşındadır. Sakarya Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim alan güzel oyuncu oyunculuk eğitimlerini de tamamlamıştır. İlk olarak Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Elif isminde bir karakterine hayat vermiştir. Son olarak ise Evlat Kokusu ve Nerdesin Birader dizisinde Ece karakterlerinin başarı ile üstesinden gelmiştir

İrem Cihangir’in nişanlısıdır ama İrem ve Cihangir’in günü günü tutmaz bir bakarsın küsler bir bakarsın barışmışlar. İrem Cihangir’i çok sıkınca Cihangir Müjde’ye aşık olur. 



Banu Fotocan (Nurten)



1971 doğumlu olan Banu Fotocan son olarak Aydede isimli sinema filminde yer almıştır. 2013 de yer aldığı Kayıp dizisi ile de tanınır. Yaprak Dökümü dizisi Banu Fotocan’ın oyunculuk becerilerini ispat ettiği ilk dizidir.

Nurten Cihangir’in bakıcısıdır. 30 yıldır İlhan Tepeli’nin yanında çalışır. Cihangir sadece Nurten’in evinde hazırlanan odada uyuyabilir.



Serhat Midyat (Altan)



Serhat Midyat 22 Aralık 1966 İstanbul doğumludur ve 53 yaşındadır.

Altan bir polis müdürüdür. Camal Sandıkçı’ya çok güvenmeyen Altan müdür Bahar’ı Cemal’in yanına ajan olarak yerleştirir. Cemal’in neyin peşinde olduğunu bilmek ister ve köstebek Kaan’a inanmaz.

Deniz Hamzaoğlu(Adem)

Son olarak Nefes Nefese dizisinde Muhittin karakterine hayat vermiş ve çok sevilmiştir. Deniz Hamzaoğlu 1979 İstanbul doğumludur ve 40 yaşındadır. Babası da başarılı bir tiyatrocudur. Konya Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema mezunu olan Deniz Hamzaoğlu Antalya Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. Özellikle 2016 da Hayat Şarkısı dizisinde Kaya karakteri ile başarıyı yakalamıştır. 

Adem Cihangir’in yakın adamıdır. Cihangir Adem’i çok sever ve Adem hiç bir zaman Cihangir’e ihanet etmez. Cihangir’in intikamında ona en büyük destek Adem’den gelecektir. 



Melih Çardak (Tamirci) -Doktor-



Melih Çardak Ocak 1959 dünyaya gelmiştir ve 60 yaşındadır. Son olarak Kadın dizisinde hayat verdiği Hikmet karakteri ile sevilmiştir. Karadayı dizisinde hayat verdiği Gardiyan Serdar karakteri ile tiyatrodan televizyon dizilerine geçmiştir.

Tamirci her ne kadar dışarıdan basit bir tamirci gibi görünse de Kaan’ın en büyük destekçisi ve ortağıdır. Doktor’un aslında içinde yufka bir yüreği vardır ve Cihangir ile Kaan’a intikamlarını almalarına yardım edecektir.

Okday Korunan

5 Ocak 1965 İstanbul doğumlu olan Okday Korunan eski bir tiyatro ustasıdır. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro mezunudur. Doktoralı bir sanatçıdır. Fatih Harbiye ve Kanıt dizilerinde yer almıştır.  Son olarak Cesur ve Güzel dizisinde Hizmetli Salih karakteri ile ekranlarda yer almıştır. 



Şehsuvar Aktaş (Vekilharç)



1964 doğumlu olan Şehsuvar Aktaş 55 yaşındadır. Aslen Ankara doğumludur ama İstanbul’da yaşamaktadır. Ankara Üniversitesi Tiyatro mezunudur. Anadolu Üniversitesinde de öğretim üyesi olarak çalıştı. 30 yıllık eşi de kendisi gibi tiyatrocu Ayşe Selendir. Şehsuvar Aktaş ilk ekranlara Benim annem Bir melek dizisi ie çıktı ve çok sevildi. daha sonra Eyvah Eyvah ve Kocamın Ailesi dizilerinde de yer aldı

Vekilharç örgütün sözcülüğünü yapar ama onun asıl işi oyunculuktur. 



Uğur Taşdemir(Halit)



Uğur Taşdemir ekim 1965 Yozgat doğumludur ve 54 yaşındadır. İstanbul Üniversitesi Maliye mezunu olmasına rağmen hayali oyunculuk ve tiyatro en büyük isteğidir. Asıl işi seslendirmenliktir; ancak bir çok tiyatro oyununda ve dizi de de rol almıştır. Filinta, Kurtlar Vadisi Pusu Doktorlar yer aldığı önemli projelerdendir. 





iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar