Anasayfa /  Medya /  Dizi

'Game Of Thrones' izleyicilerine hoş sürpriz

JANDARMA Genel Komutanlığı Bandosu tarafından icra edilen ve bugün 7. sezonu başlayacak olan Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisine ait eser müziği, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayınlandı.

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2017 20:36

JANDARMA Genel Komutanlığı Bandosu tarafından icra edilen ve bugün 7. sezonu başlayacak olan Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisine ait eser müziği, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayınlandı.

JANDARMA Genel Komutanlığı Bandosu yeni sezon için 'Game Of Thrones' izleyicilerine  hoş bir sürpriz yaptı.







Game of Thrones hakkında..

Game of Thrones (Taht Oyunları), David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO'da yayınlanmaktadır. 

George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'ndan uyarlanmış olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır.

Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas'taki mekanlar ile Belfast'taki bir stüdyoda çekilmektedir.

İlk bölümü, 17 Nisan 2011 tarihinde HBO'da yayınlanan dizinin altıncı sezonu tamamlanmıştır. 

Beşinci sezonun ilk dört bölümü internet korsanları tarafından sızdırılmıştır. Altıncı sezonu 24 Nisan 2016'da başlamış, 26 Haziran 2016'da sona ermiştir.  

HBO tarafından yedinci sezon onayını almıştır. 

Game of Thrones dizisinin konusu

Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar'ın kalesi Kıştepesi'nin kuzeyinde, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır.

Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht'ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur.

Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard'ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar'ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır.

Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.





Game of Thrones - Sezon özetleri 

Game of Thrones 1. sezon (2011)

10 bölümden oluşan ilk sezon Amerika'da 17 Nisan 2011'de yayınlanmaya başladı. Westeros ve Essos adlı kurgusal kıtaların olduğu dünyada geçen taht mücadelelerinde Baratheon Hanesi'nin başında olduğu Yedi Krallık'ta Kralın Sağ Eli Jon Arryn öldükten sonra Kral Robert Baratheon'ın kral maiyeti ile Winterfell'a gelip eski dostu Eddard Stark'a sağ kolu olma teklif etmesiyle başlar. Ned Stark bunu kabul edip iki kızıyla birlikte Kralın Şehri'ne gider. Jon Arryn'in ölümünü araştırırken Robert'ın oğlunun gayrimeşru olduğunu öğrenir. Kraliçe Cersei Lannister üstünü kapatmak için uğraşsa da Ned bunu ortaya çıkarmaya kararlıdır. Ned'in gayrimeşru oğlu Jon Snow, Gece Nöbetçileri'ne katılır ve Yedi Krallık ile Kuzey'i ayıran Duvar'da Ak Gezenlerin krallığa gelmesini önler. Cersei'nin cüce kardeşi Tyrion Lannister ise, Ned'in oğlu Bran Stark'ı öldürme girişimi ile suçlanarak Ned'in karısı Catelyn Stark tarafından yargılanır. Robert ölünce tahta geçen Joffrey için itiraz eden Ned; Cersei'nin oğlu Joffrey'nin emri üzerine idam cezasına çarptırılır. Dar Deniz'in karşısındaki Daenerys Targaryen ise hakkı olduğuna inandığı tahtı almak için Dothraki kabilesinin lideriyle evlenir, öldükten sonra da cenazesini yakıp üç adet taşlaşmış ejderha yumurtasıyla ateşin içine girer. Sabah olduğunda ise üç tane ejderha, sesleriyle günü aydınlatır.

Game of Thrones 2. sezon (2012) 

10 bölümden oluşan ikinci sezon Amerika'da 1 Nisan 2012'de yayınlanmaya başladı. Ned Stark'ın ölümünden sonra başlayan Beş Kralın Savaşı, mücadelelerle devam eder. Lannister ve Stark Haneleri arasında gerilim artar. Ned'in en büyük oğlu Robb Stark savaş meydanında Jaime Lannister'ı esir alır. Catelyn Stark ise tahtta hak eden diğer kral Renly Baratheon'ın yanına giderek Starklara destek olmalarını söyler. Renly'nin ölümünden sonra saf değiştiren ordu, Stannis Baratheon'ın tarafına geçer. Stannis bu güçle Kralın Şehri'ne saldırır fakat yenilgiyle karşılaşır. Tyrion Lannister, hayatını kaybetme aşamasına gelir. Jon Snow, Duvar'ın ötesinde yaşayan Yabanılların arasına katılır ve bilgi toplar. Theon Greyjoy, Robb'a ihanet ederek güvenlik seviyesinin az olduğu Winterfell'ı ele geçirir. Daenerys Targaryen, kocasının ölümünden sonra Khalasar'ı ile birlikte Qarth'a yerleşir. Burada ejderhaları çalınır ve ihanet görür. Ejderhaları geri aldıktan sonra şehri yağmalar ve gemi filosu almak için yola çıkar.

Game of Thrones 3. sezon (2013) 

İlk iki sezon gibi 10 bölümden oluşan üçüncü sezon Amerika'da 31 Mart 2013'de yayınlanmaya başladı. Catelyn tarafından serbest bırakılan Jaime, Brienne ile beraber Kralın Şehri'ne doğru yola çıkar. Starkların, Kralın Şehrine gidebilmesi için İkizlerden geçmesi gerekir ve bunun için Freyler ile anlaşmaya çalışır. Theon, Ramsay tarafından kaçırılır. Joffrey, Margaery ile evlenme hazırlıklarını başlatır. Freylerden bir kızla evlenmek için söz verip yerine getirmediği için Robb Stark, Catelyn Stark ve Robb'un karısı Talysa öldürülür. Sansa Stark, Tyrion Lannister ile evlendirilir. Jon Snow, Yabanıllardan Ygritte'e aşık olur ve yeminini bozar. Daenerys Targaryen, köle şehirlerini ele geçirip ordu satın alarak Yedi Krallık'a giden yolda emin adımlar atar.

Game of Thrones 4. sezon (2014) 

İlk üç sezon gibi 10 bölümden oluşan dördüncü sezon Amerika'da 6 Nisan 2014'de yayınlanmaya başladı. Joffrey, kendi düğününde zehirlenip öldürülür, Cersei ise bunun sorumlusunun Tyrion olduğunu söyler ve tutuklattırılır. Sansa, şehirden Serçeparmak'ın yardımıyla kaçar. Dövüşle yargılanmayı talep eden Tyrion'ın şampiyonu, intikam arzusuyla yanıp tutuşan Oberyn Martell olur. Yargılanma gününde Oberyn ölür, Tyrion ise ölüme mahkum edilir, babasını okla vurarak şehri terk eder. Bran Stark ve arkadaşları, üç gözlü kuzguna ulaşırlar. Jon Snow, Yabanılların Duvar'a saldırısı sonucu Kara Kale'yi savunur. Stannis, Duvar'a gelerek nöbetçilere destek olur. Daenerys Targaryen ise Meereen şehrini ele geçirir ve ejderhalarının kontrolünü kaybetmeye başlar.

Game of Thrones 5. sezon (2015) 

Önceki sezonlar gibi 10 bölümden oluşan beşinci sezon Amerika'da 12 Nisan 2015'de yayınlanmaya başladı. Meereen'de Daenerys Targaryen, isyancılarla uğraşırken ciddi kayıplar verir. Bir suikast girişimi esnasında ejderhası Drogon'un sırtına biner ve uzaklaşır. Stannis, Duvar'da hakimiyetini korur. Danışmanı Melisandre'nin tavsiyesi üzerine kızını yakarak Işık Tanrısı'na kurban eder. Cersei Lannister, din taraftarı İnanç'ı şehre getirerek yönetimin önemli kısmını devreder. Arya Stark, Braavos'a giderek çok yüzlü adamlara katılmak ister. Jon Snow, Gece Nöbetçileri tarafından hain damgası yiyerek hançerlenir ve ölüme terk edilir. Cersei, günahlarının bedeli için şehir içinde çıplak halde dolaştırılır. Arya kör olur, Daenerys ise Dothraki tarafından kaçırılır.

Game of Thrones 6. sezon (2016) 

Önceki sezonlar gibi 10 bölümden oluşan altıncı sezon Amerika'da 24 Nisan 2016'de yayınlanmaya başladı. Daenerys, Dothrakiler tarafından kaçırılıp tapınağı yaktıktan sonra Meereen'e döner. Theon Greyjoy, Demir Adalar'a gider ve babası öldükten sonra ablasıyla Meereen'e kaçarlar. Arya Stark'ın körlüğü geçtikten sonra iyi bir eğitim alıp Westeros'a döner. Cersei, Baelor Septi'ni çılgınateşle havaya uçurur; Margaery, Loras, Lancel, Kevin Lannister ölür. Jon Snow dirildikten sonra Kuzey güçlerini toplayıp Winterfell'a saldırır ve kazanır. Bran Stark, Üç Gözlü Kuzgunolur ve görüşlerinde Jon'un gerçek annesinin kim olduğunu öğrenir. Lannisterlara karşı Dorne ve Yüksekbahçe birleşir. Daenerys müttefikleriyle Westeros'a yelken açar.

Game of Thrones 7. sezon (2017) 

Yedinci sezon, yapımcıların açıklamalarına göre 7 bölümden oluşacak. Çekimlerine 2016 yılının yarısında başlandı ve 16 Temmuz 2017'de yayımlanmaya başlanacak. Senaryo, George R. R. Martin'in yayımlanacak olan Kış Rüzgarları adlı romanından ve ek olarak yeni sahnelerden oluşacak. Ana kadroda ise Tyrion Lannister, Jaime Lannister, Cersei Lannister, Jon Snow ve Daenerys Targaryen vardır.


Yorumlar