Anasayfa /  Medya /  Dizi

Diriliş Ertuğrul yeni sezon oyuncuları kimler? Hangi rollerde karşımıza çıkacaklar?

Diriliş Ertuğrul dizisi hayranlarını günlerdir yeni sezonun yayınlanmasını bekliyordu. Yeni sezona bomba gibi giriş yapan Diriliş Ertuğrul'a yeni katılan oyuncular kimler? Hangi rollerde karşımıza çıkacaklar? Şaşırtan gelişmelerin yaşandığı Diriliş Ertuğrul'un yeni sezon 122. bölümüyle 7 Kasım akşamı yayınlandı ve 'Allah Türk'e yâr olsun' sahnesi damga vurdu.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2018 03:20

Diriliş Ertuğrul dizisi aylardır merakla beklenen yeni bölümüyle ekranlara döndü. Ertuğrul Bey'in yaşlandığı, Osman Bey'in ise gençlik halinin ekrana geleceği Diriliş Ertuğrul 122 bölümde diziye çok sayıda yeni oyuncu da katıldı. Diriliş Ertuğrul yeni sezonda Kayılar yeni yurtları Söğüt'e 10 yıl önce yerleşmiştir. Ertuğrul Bey ise Selçuklu'dan sonra yeni Türk devletinin planlarını yapmaktadır. Peki Diriliş Ertuğrul'a yeni sezonda hangi oyuncular katıldı? Hande Soral, İlker Aksum, Armağan Oğuz, Ünal Silver, Kimya Gökçe Aytaç, Enis Yıldız ve Eser Karabil, dizinin yeni sezonunda kadroya katılan oyuncular oldu.

İLKER AKSUM YENİ DÜŞMAN DRAGOS OLDU!

Başarılı oyuncu İlker Aksum, Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonunda kritik rollerden birini canlandıracak. İlker Aksum'un oynadığı Dragos karakteri Türkler'in yeni düşmanı olacak ve içerden bilgi sızdıracak.

Diriliş Ertuğrul’un Dragos’u İlker Aksum kimdir?

Diriliş Ertuğrul’a beşinci sezonda dahil olan isimlerden biri de İlker Aksum oldu. Dizinin tanıtımlarında sık sık görülen İlker Aksum, Ertuğrul’un baş düşmanı Dragos’u canlandıracak. Peki, Diriliş Ertuğrul’un Dragos’u olarak izleyici karşısına çıkacak olan İlker Aksum kimdir?

Çarli dizisiyle yıldızı parladıktan sonra pek çok dizi projesinde yer alan İlker Aksum, 23 Mayıs 1971 tarihinde dünyaya geldi. Oyunculuk kariyerine tiyatro oyunlarıyla başladı. 1997 senesinde Olacak O Kadar programıyla ilk televizyon deneyimini yaşadı. Daha sonra bir çok dizide ufak rollerde karşımıza çıkan İlker Aksum, bir döneme damga vuran Yabancı Damat dizisinin kadrosunda yer aldı, bu dizide canlandırdığı iç güveysi damat Ruşen karakteriyle büyük bir kiltenin sevgisini kazandı. Oyunculuğun yanı sıra sunuculuk da yapan İlker Aksum, Diriliş Ertuğrul'un 2018 sezonunda kadroya dahil oldu İlker Aksum'un oynadığı Dragos karakteri Türkler'in yeni düşmanı olacak ve içeriden bilgi sızdıracak.

YER ALDIĞI PROJELER



Mehmetçik Kut’ül: Cox (2018) yılında

Poyraz Karayet : Çınar - (2017) yılında

Seddülbahir 32 Saat : Yasin Uslu - (2016) - Ramiz

Yeşil Deniz - (2015) yılında

Aşk Olsun (Başrol Oyuncusu) - (2015) yılında

Kadim Dostum Başrol Oyuncu - (2014) yılında

Ne Diyosuun (Ali Kemal) Başrol Oyuncu - (2014) yılında

Tatar Ramazan (dizi) : Cevdet Mercan - (2013) yılında

Mutlu Aile Defteri : Nihat Durak - (2013) yılında - Kudret Taşyumruk

20 Dakika : Ali Bilgin - (2013) yılında - Ali Halaskar

Kötü Yol : Nisan Akman - (2012) yılında - Reşat

Bizim Yenge : Aydın Bulut - (2011) yılında - Bahri

Bizim Büyük Çaresizliğimiz : Seyfi Teoman - (2011) yılında - Ender

Sen De Gitme : Türkan Derya - (2011) yılında - Doktor Yahya Turan

Muhteşem Yüzyıl : Taylan Biraderler - (2011) yılında - Kaptan-ı Derya Cafer Ağa (Konuk Oyuncu)

Vavien : Taylan Biraderler - (2009) yılında - Televizyoncu Sabri

Ejder Kapanı : Uğur Yücel - (2009) yılında - Doktor

Canım Ailem : Türkan Derya - (2008) yılında - Halim

Güz Sancısı : Tomris Giritlioğlu - (2008) yılında - İsmet

Kara Yılan : Taylan Biraderler - (2007) yılında - Yüzbaşı Laroş

Küçük Kıyamet : Taylan Biraderler - (2006) yılında - Ali

Yabancı Damat : Taylan Biraderler - (2004-2007) yılında - Ruşen Demir

Aşk Olsun : Yasemin Türkmenli - (2003) yılında - Yıldırım

Beşik Kertmesi : Taylan Biraderler - (2002) yılında - Enis Büyütücü

Biz Size Aşık Olduk : Türkan Derya - (2002) yılında - Sinan

Baykuşların Saltanatı : Tülay Eratalay - (2000) yılında

Çarli İş Başında : Taylan Biraderler - (2000) yılında - Afakan

5 Maymun Çetesi : Taylan Biraderler - (1999) yılında - Amerikan

Çarli : Taylan Biraderler - (1998) yılında - Afakan

Olacak O Kadar : Levent Kırca - (1997) yılında - İlker

HANDE SORAL İLBİLGE ROLÜNDE

Diriliş Ertuğrul'da, 'Halime Sultan'ı canlandıran Esra Bilgiç geçtiğimiz sezon diziden ayrılmıştı. Güzel oyuncu Hande Soral ise yeni sezonda İlbilge rolüyle diziye katıldı. Hande Soral'ın canlandırdığı İlbilge rolü Ertuğrul Bey arasında aşk yaşanacak. Hande Soral’ın karakterine ilişkin detaylı açıklama TRT 1 Koordinatörü Kurtuluş Zeydan’dan gelmişti. Zeydan, Hande Soral’ın rolüyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı: Biliyorsunuz Ertuğrul artık bekar. Ve onu aşık etmemiz gerekiyor. En büyük düşmanının kız kardeşine aşık olacak. Bu karakteri Hande Soral canlandıracak. Seyircimiz rahat olsun, Diriliş’i birinci sezon işi izliyormuş gibi izleyecekler."

Diriliş Ertuğrul'un İlbilge Hatun'u Hande Soral kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisine İlbilge Hatun karakteri ile katılan Hande Soral, Ertuğrul Gazi'nin aşık olacağı karakteri canlandıracak. Eşini kaybetmesinin ardından çocuklarına hem analık hem de babalık yapmak zorunda kalan oba beyi, Hayme ananın telkinlerinin ardından bu düşünceye onay vermiştir. Peki, dizinin akışına göre oba beyinin aşık olacağı İlbilge Hatun kimdir? İşte, Diriliş Ertuğrul'da İlbilge Hatun karakterine can veren Hande Soral hakkında bazı bilgiler...

2 şubat 1987 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. Bensu ve Betirhan adından ikiz kardeşleri var ve Soral gibi oyunculuk yapıyorlar. İlkokul ve ortaokulu Bursa'da bitirdi. Lise öğrenimini yine Bursa'da olan İnegöl Turgut Alp Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimi için İstanbul'a geldi ve Bilgi Üniversite'sinin Psikoloji bölümünde eğitimini tamamladı.

2008 yılında Soral'ın 'Komedi Dükkanı' adlı programı izlemeye gitmesi ile tüm hayatı değişti. Tolga Çevik'in oynadığı Fırat Parlak'ın yönetmenlik yaptığı 'Komedi Dükkanı' adlı programa Çevik, Soral'ı misafir olarak sahneye çıkardı.

Diriliş Ertuğrul’un yeni oyuncusu Enis Yıldız kimdir?

Diriliş Ertuğrul’a beşinci sezonda katılan isimlerden biri de Enis Yıldız oldu. Tarihi bir projeyle izleyici karşısına çıkacak olan Enis Yıldız’ın hayatına ilişkin bilgiler merak ediliyor. Peki, Enis Yıldız kimdir, kaç yaşında?





Daha önce Acı Aşk, Mor Menekşeler, Medcezir ve Merhabet gibi dizilerin kadrosunda yer alan Enis Yıldız, 1972 yılında dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu. Birçok tiyatro oyununda yönetmenlik yaptı. Kundakçı, Memurin Faslı, Ufak Tefek Yaşamlar ve Bahar Noktası bu tiyatro oyunlarından bazılarıdır.



Evli ve iki çocuk babası olan Enis Yıldız’ın bu evliliğinden iki oğlu vardır. Yaşantısını Eskişehir'de sürdürmektedir.

Diriliş Ertuğrul'un yeni oyuncusu Armağan Oğuz kimdir? Ataç’ı canlandıracak




TRT 1 ekranlarının rekor kıran dizisi Diriliş'in beşinci sezon oyuncu kadrosuna Daha önce Dağ 2 ve Börü'den tanıdığımız Armağan Oğuz atıldı. Peki, Armağan Oğuz kimdir?

Armağan Oğuz 11 Şubat 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Küçüklüğünü İstanbul'da geçiren ünlü oyuncu İstanbul Erkek Lisesinde okudu. Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Best Model Of Türkiye birincilik ödülünü aldı. Yine 2008 yılında Best Model Of The Word ikincilik ödülünü kazandı. Bu başarılarının ardından Newyork’a yerleşen yakışıklı oyuncu Armağan Oğuz, New York Film Academyde oyunculuk eğitimi aldı. American Hollwood Film Akademisi mezunudur. Hem modellik kariyerini hem de oyunculuk kariyerini birlikte yürütmeyi başaran usta oyuncu, Almanca ve İngilizce de bilmektedir.

Diriliş Ertuğrul'un heyecanla beklenen beşinci sezonu başladı. 122'nci bölümüyle izleyici karşısına çıkan diziye pek çok yeni isim katıldı. Bu isimlerden biri de 'Umur Bey' karakterine hayat verecek olan Ünal Silver. Bu nedenle Ünal Silver'in kim olduğunu merak eden vatandaşlar konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, Diriliş Ertuğrul'un Umur Bey'i Ünal Silver kimdir?

Ünal Silver, 16 Temmuz 1948 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 2010 yılında Deli Saraylı dizisinde Amiral Sir Edward rolünü oynadı. Ayrıca Tuba Büyüküstün'ün başrolde oynadığı Gönülçelen dizisinde Burhan rolünü, Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Kuzey Güney Dizisinde Atilla Sinaner karakterini canlandırdı. 2012 yılında yayınlanmaya başlayan senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı ''Benim İçin Üzülme'' adlı dizide rol aldı. Ünal Silver'ın bir oğlu ve Şefika Natalie Gümüş adında Köln'de yaşayan pedagog bir kızı vardır. Tecrübeli oyuncu son olarak Diriliş Ertuğrul'da Umur Bey karakterine hayat verecek.

Diriliş Ertuğrul'un Evdokya'sı Kimya Gökçe Aytaç kimdir?

Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonunda Kimya Gökçe Aytaç da dizinin oyuncu kadrosuna dahil oldu. Bu gelişmenin ardından Kimya Gökçe Aytaç'ın kim olduğu, kariyeri ve özel yaşamı merak konusu oldu. İşte, Diriliş Ertuğrul'un Evdokya'sı Kimya Gökçe Aytaç hakkında merak edilen detaylar...

Kimya Gökçe Aytaç, 1989 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Craft Oyunculuk atölyesinde temel oyunculuk, diyalog anlatım ve iletişim, profesyonel oyunculuk eğitimleri aldı. Yahşi Cazibe, Zeyrek ile Çeyrek, Kertenkele, Rüzgarın Kalbi, İdeal Koca, İki Yalancı, Servet ve Ufak Tefek Cinayetler dizileriyle izleyici karşısına çıktı. Güzel oyuncu 2011 yılında kendisi gibi oyuncu olan Gökçe Özyol ile nikah masasına oturdu ancak bu evlilik kısa sürdü.






Diriliş Ertuğrul'da rol alan Eser Karabil kimdir?




Ünlü oyuncu Eser Karabil'in kim olduğu merak konusu oldu. Son olarak Diriliş Ertuğrul'un oyuncu kadrosuna dahil olan Eser Karabil, kariyeri boyuncu pek çok dizide rol aldı. Peki, Eser Karabil kimdir? İşte, Eser Karabil hakkında merak edilen tüm detaylar...

15 Ekim 1980 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Dokuz Eylül GSF'de oyunculuk eğitimi aldı. İlk kamera deneyimini 2007 yılında "Kaybedenler" isimli sinema filmiyle yaşadı.

2013 yılında Karagül dizisinde rol alan Eser Karabil, Muhteşem Yüzyıl ile Fazilet Hanım ve Kızları dizilerinde de aldı. Başarılı oyuncu son olarak TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşan Diriliş Ertuğrul'un kadrosunda yer alıyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin Osman'ı Emre Üçtepe kimdir? Kaç yaşındadır?

Diriliş Ertuğrul 5. sezonunda kadroya dahil edilen isimlerden biri de Emre Üçtepe oldu. Emre Üçtepe’nin ilerde Burak Özçivit’in hayat vereceği Osman Gazi’nin çocukluğunu canlandırması bekleniyor. Peki, Emre Üçtepe kimdir?

Tarihi dizide özellikle Ertuğrul'un oğlu, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi’nin küçüklüğünü oynayacak isim merak ediliyordu. Tanıtımlarda net görülmese de Osman Gazi’nin çocukluğunu Emre Üçtepe’nin canlandıracağı konuşuluyor. İşte, çocuk oyuncu Emre Üçtepe’nin hayatına ilişkin bilgiler...



Diriliş Ertuğrul’dan önce de oyunculuk deneyimi bulunan Emre Üçtepe, Başarmalısın adlı filmde Naci karakterine hayat vermişti. Tokat Yeşilyurt doğumlu olan Emre Üçtepe, ortaokul öğrencisidir. Diriliş Ertuğrul dizisinde, Ertuğrul Bey'in küçük oğlu Osman'ın çocukluğunu canlandıracak.





DİRİLİŞ ERTUĞRUL 122. BÖLÜM KONUSU

Ertuğrul Bey’in öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüt’e yerleşeli on yıl olmuş; geçen bu on yıllık sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşı’nda Moğollar’a yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir. Fakat Ertuğrul, her şeye rağmen Söğüt’ü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin güvenini kazanmıştır. Diğer taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir.

Ertuğrul’un Söğüt’teki gücü, Moğolları rahatsız eder. Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri aracılığıyla Ertuğrul’un gücünü kırmak için harekete geçer. Bu zamana kadar Söğüt’te vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir. Ayrıca bu obaya Söğüt’te yurt verilir. Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüt’e gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir. Bundan sonra Ertuğrul ile bu kız ve obası arasında büyük olaylar baş gösterir.

Diğer taraftan geçen yıllar içinde, Söğüt’ün Türkler tarafından ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğüt’ü Ertuğrul’un elinden almak isteyen gizli bir örgüt ortaya çıkar. Bu örgütün lideri, farklı bir kılıkta Ertuğrul Bey’in en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da farklı kimliklerle Söğüt’ün her tarafına yerleştirmiştir. Ertuğrul Bey’in gücünün daha fazla yükselmesini istemeyen bu örgüt, her koldan gizli faaliyetlerle Ertuğrul’a saldırmaya başlar.

Bir tarafta devletin tahakküm altında olması, bir tarafta Moğol baskıları, bir tarafta da bunları fırsat bilen gizli örgütün Söğüt’ü Türklerden almak için harekete geçmesi, Ertuğrul’u büyük bir kıskacın içine sokacaktır. Ertuğrul, tüm bu çetin şartlar altında obasını ve evlatlarını bu tehlikelerden koruyabilecek midir? Bu büyük cenderede Ertuğrul’un en büyük destekçileri kimler olacaktır? Devletin tahakküm altına girmesi ve gücünü kaybetmiş olması, Ertuğrul’u hangi gayeye yönlendirecektir?

Diriliş Ertuğrul yeni bölümleriyle her çarşamba 20:00’de!

İşte 'Diriliş Ertuğrul'a damga vuran sahne!

Diriliş Ertuğrul yeni sezonu bu akşam yani 7 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.00’de yayınlandı ve geceye damga vurdu. Yeni sezonda; Hande Soral, Burak Özçivit diziye katılan yeni isimler olurken Diriliş Ertuğrul'a 'Allah Türk'e yâr olsun' sahnesi damga vurdu.  İşte o sahne tıkla izle



Yorumlar