Anasayfa /  Medya /  Dizi

Diriliş Ertuğrul'daki Sungur Tekin tarihte kimdir? Sezgin Erdemir kimdir?

Diriliş Ertuğrul Sungur Tekin kimdir sorusu merak ediliyor. Sungur Tekin’in tarihteki yeri ne, Sezgin Erdemir kimdir? TRT'nin dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'un 109. bölümde kardeşi için idam emri verildiği haberini alan ağabeyi Sungur Tekin, obaya geri dönüyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni bölümleri sevenleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Dizideki karakterlerin kim olduğu merakla araştırılıyor. Dizi de karşımıza dört kardeş olarak Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar ve Sungur Tekin çıkıyor. Tarih kayıtları ailenin en büyük oğlunun Sungur Tekin olduğunu gösteriyor. Sungur Tekin, saltanat mücadelesinin en önemli aktörüdür ve Halep’e göç ederken Oymağının başındadır. Sezgin Erdemir, Sungur Tekin karakterine hayat vermektedir. Sezgin Erdemir kimdir. Tüm ayrıntılar haberimizde

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2018 05:52

Diriliş Ertuğrul Sungur Tekin kimdir sorusu merak ediliyor. Sungur Tekin’in tarihteki yeri ne, Sezgin Erdemir kimdir? TRT'nin dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'un 109. bölümde kardeşi için idam emri verildiği haberini alan ağabeyi Sungur Tekin, obaya geri dönüyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni bölümleri sevenleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Dizideki karakterlerin kim olduğu merakla araştırılıyor. Dizi de karşımıza dört  kardeş olarak Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar ve  Sungur Tekin çıkıyor. Tarih kayıtları ailenin en büyük oğlunun Sungur Tekin olduğunu gösteriyor.  Sungur Tekin, saltanat mücadelesinin en önemli aktörüdür ve Halep’e göç ederken Oymağının başındadır. Sezgin Erdemir, Sungur Tekin karakterine hayat vermektedir. 976 İstanbul doğumlu olan Sezgin Erdemir 1,87 boyunda Türk oyuncudur. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunudur. Merak ettiklerinize haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul oyuncularından Sungur Tekin’in tarihteki yeri merak ediliyor. Sungur Tekin kimdir? Çarşamba akşamı ekrana gelen dizide yer alan karakterlerin tarihte kim olduğu araştırılıyor. Diriliş Ertuğrul izleyicilerine müjde verildi. Sungur Tekin diziye geri döndü. Süleyman Şah’ın Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul Bey ve Dündar Bey adında dört oğlu vardı. Sungur Tekin ve Gündoğdu, kabileleriyle birlikte eski yurtlarına döndü. Dündar Bey ve Ertuğrul Gazi, 400 çadırlık aile efradıyla beraber yeni bir yurt aramak için Pasin ovası ile Sürmeliçukur yöresine gittiler. Osmanlı Devleti’ni kuracak olan Kayı Han aşiretinin başında dört kardeş vardı: Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar. Sungur Tekin karakterine hayat vermektedir. 1976 İstanbul doğumlu olan Sezgin Erdemir 1,87 boyunda Türk oyuncudur. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunudur. 

Uzun yıllardır oyunculuk yapan başarılı oyuncu Koçum Benim dizisi ile tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır. Koçum benim dizisinin yanı sıra kertenkele (celal rolüyle) yol arkadaşın (prodüktör rolüyle) ve krem dizilerinde toplam 11 dizide rol almıştır.

SUNGUR TEKİN GERİ DÖNÜYOR

Yeni bölümdeki en büyük sürpriz ise ağabeyi Sungur Tekin'in obaya geri dönmesi. Fragmanda ağabeyi için verilen idam emrine karşı çıkan Sungur Tekin, "Gerekirse alplerimde sarayı basıp kardeşimi kurtaracağım" diyor.





SUNGUR TEKİN KİMDİR?

Süleyman Şah’ın Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul Bey ve Dündar Bey adında dört oğlu vardı. Sungur Tekin ve Gündoğdu, kabileleriyle birlikte eski yurtlarına döndü. Dündar Bey ve Ertuğrul Gazi, 400 çadırlık aile efradıyla beraber yeni bir yurt aramak için Pasin ovası ile Sürmeliçukur yöresine gittiler.

Osmanlı Devleti’ni kuracak olan Kayı Han aşiretinin başında dört kardeş vardı: Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar.

Bitip tükenmek bilmeyen, yıllar yıllar süren Anadolu göçü kardeşlerden Sungur Tekin’le Gündoğdu’yu yormakla kalmamış, ümitlerini ve morallerini de tüketmişti. Anlaşıp geri dönmeye karar verdiler. Ertuğrul’un “Deryalara (denize) açılalım, ötelerine bile geçelim” demesini kavrayamıyor, “Deryanın suyu tuzludur, ne ekin, ne de hayvan sulamaya yarar” diye itiraz ediyorlardı. Çünkü Sungur Tekin’le Gündoğdunun ufku birkaç hayvan ve birkaç dönüm tarlayla sınırlıydı. Geri döndüler.

Ertuğrul’un ise ütopyası, hayalleri, ümitleri vardı: Devlet olmayı kafasına koymuştu. Küçük kardeşi Dündar’la birlikte Anadolu içlerine doğru yoluna devam etti. Yollarına devam edenler, kısa vir süre sonra dünya örneği bir devlet kurdular: Osmanlı Devleti.

SUNGUR TEKİN TARİHTE KİMDİR?

Dizi de karşımıza üç kardeş olarak Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar çıkıyor. Ancak tarih kayıtları ailenin en büyük oğlunun Sungur Tekin olduğunu gösteriyor. Dizi de Sungur Tekin’in varlığı söz konusu bile olmamış. Belki ilerleyen bölümlerden birden bire ortaya çıkabilir ancak bu tarihsel hatayı örtemeyecektir. Zira Sungur Tekin, saltanat mücadelesinin en önemli aktörüdür ve Halep’e göç ederken Oymağının başındadır.

SEZGİN ERDEMİR KİMDİR?

1976 İstanbul doğumlu olan Sezgin Erdemir 1,87 boyunda Türk oyuncudur. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunudur.  Uzun yıllardır oyunculuk yapan başarılı oyuncu Koçum Benim dizisi ile tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır. Koçum benim dizisinin yanı sıra kertenkele (celal rolüyle) yol arkadaşın (prodüktör rolüyle) ve krem dizilerinde toplam 11 dizide rol almıştır. Dizilerin yanı sıra bir çok filmde de rol almıştır. Bunlar muska (celal rolüyle), kirli oyunlar (4. Murat rolüyle), kösem sultan Mahpeyker (bostancıbaşı ali ağa rolüyle), sultan Avrupa’da ( şehzade murat rolüyle) gibi toplam tane sinema filmlerde oynamıştır. Sezgin Erdemir şimdi ise Diriliş Ertuğrul dizisinde rol almaktadır.




Yorumlar