Anasayfa /  Medya /  Dizi

Diriliş Ertuğrul'da 109. Bölüme İbn-i Arabi Damgasını Vurdu! video izle

#DirilişErtuğrul 109. bölümü her bir saniyesinde nefes kesti. Her bölümünde İbn-i Arabi'nin sahneleri çok kısa olmasına rağmen büyük ilgi görüyordu. Ancak Diriliş Ertuğrul'da 109. Bölümede #Ertuğrul 'u darağacından alan sahneleri ile İbn-i Arabi damgasını vurdu!

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2018 04:24

Diriliş Ertuğrul 109. bölümü her bir saniyesinde nefes kesti!

Ertuğrul Konya'da sayay entrikaları ile iğdam cezası ile karşı karşıya kalmş, karacahisar kalesi elinden alımış,can kardeşlerinin canı ve obası tehlike altında kalmıştır.

Diriliş Ertuğrul'da 109. Bölüme İbn-i Arabi damgasını vurdu. İbn-i Arabi önce rüyasına girerek hak yolunu seçmesine vesile olduğu Ahmet ( Ares) ile karşılaşır. Burada Ahmet ile sohbetinde kendisine Hz. Ali'den bir olay da anlatan İbn-i Arabi, Ertuğrul'un başına getirilen kumpası Ahmet'ten öğrenir ve adelettin tecellei etmesi için harekete geçer

İşte İbn-i Arabi ile Ahmet ( Ares)ile buluşma sahnesi





Ertuğrul'u zindana atan Saadettin Köpek hain planlarını birbir işletmeye çalışırken İbn-i Arabi Yüce Allah'ın (cc) yolunda hakikatin ve adaletin hüküm sürmesine vesile olmak için Ertuğrul Bey'in idam kararını engellememek üzere harekete geçer. Sarayda Ertuğrul için tam karar verilecek iken Sultanın huzuruna gider ve olaya dahil olarak idam kararını verilmesini durudur. Kendini tanıtır ve bu kararın hatalı olduğunu dile getirir. Eryuğrul'a kefil olur, eğer idam hükmü verilecek ise önce kendisini idam edilmesini talep eder. Bunu üzerine Sultan kendi babasınında çok hürmet ettiği İbn-i Arabi'nin kefaleti ile Ertuğrul'u suçsuz bulur. Böylece İbn-i Arabi Yüce Allah'ın (cc) yolunda hakikatin ve adaletin hüküm sürmesine vesile olmuş Ertuğrul Bey'in idam kararını engellemiştir.

Her bölümünde İbn-i Arabi'nin sahneleri çok kısa olmasına rağmen büyük ilgi görüyordu. Ancak Diriliş Ertuğrul'da 109. Bölümede Ertuğru'lu darağacından alan nefes kesen sahneleri ile İbn-i Arabi damgasını vurdu!

Diriliş Ertuğrul 110. yeni bölüm fragman izle





Diriliş Ertuğrul'da 109. Bölümde neler yaşandı

Diriliş : Süleyman Şah oğlu Ertuğrul alplerini işte böyle kurtardı...Her bir anı nefes kesen Diriliş Ertuğrul 109. bölüm Süleyman Şah oğlu Ertuğrul'un alplerini kurtardığı muhteşem final sahnesi ile son buldu.. Diriliş Ertuğrul 109. Bölüm de neler oldu? İşte tüm ayrıntılarıyla Diriliş Ertuğrul 109. Bölüm...

Diriliş : Süleyman Şah oğlu Ertuğrul alplerini işte böyle kurtardı​

Diriliş Ertuğrul 109. bölümü her bir saniyesinde nefes kesti.. Ertuğrul'u zindana atan Saadettin Köpek hain planlarını birbir işletmeye çalışırken İbn-i Arabi Yüce Allah'ın (cc) yolunda hakikatin ve adaletin hüküm sürmesine vesile olmuş Ertuğrul Bey'in idam kararını engellemiştir....

Diriliş Ertuğrul : “Bizler ancak Rabbimizin önünde diz çökeriz.”

Diriliş Ertuğrul 109. Bölüm : Gerilim dorukta

Diriliş Ertuğrul 109. Bölüm : Sungurtekin obaya geri döndü..

Diriliş Ertuğrul 109. Bölüm geniş özeti 

Ertuğrul'un gözünü kırpmadan "Adaletiniz, yarayı kapatmamış, bilakis kanayan yaraya tuz basmıştır Sultanım… O yara devletinizin içinde kanar… O kanın içinde boğulmayasınız hakikati göresiniz diye buraya geldim." hakikatleri haykırması Sultan Alaaddin'i önce öfkelendirdiyse de akabinde gerçekleri görmeye başlamasını sağladı...

 İşte Diriliş Ertuğrul 108. bölüm geniş özeti...

Emir Saadettin tarafından Karacahisar Kalesi’ne gönderilen Günalp Bey’in kaledeki icraatı ne olacak? Artuk, Turgut ve Bamsı, Günalp Bey’e karşı ne yapacak? Ertuğrul’un tutuklanması ve Günalp Bey’in gelişi, Kayıları nasıl etkileyecek?

Diriliş Ertuğrul 109. Bölüm fragman izle! Saadettin Köpek yeniden sarayda​

Emir Saadettin Köpek yeniden saraya dönüyor. Saadettin Köpek, artık Sultan Saadettin olmanın zamanı geldi diyerek hedefini ortaya koyuyor. Şehzade Gıyaseddin saraya dönüyor, babamın katilleri ile iş mi tuttun ana diyerek Mahberi Hatun'a kılıç çekiyor. Mahberi Hatun yaptığı konuşma ile Gıyaseddin'i Ertuğrul'a karşı dolduruyor. Gıyaseddin bunun üzerine şerefimiz için Ertuğrul ölecek diyerek kılıcını yere saplıyor. Fragmanın son sahnesinde Ertuğrul Alpleri ile dört nala bir yere gidiyor. Ertuğrul yüksek ihtimalle Şehzade Kılıçarslan'ın yanına gidiyor.

Diriliş Ertuğrul 109. Bölüm : Sungurtekin obaya geri döndü..

Diriliş Erutğrul 109.Bölüm gerilim dorukta.Gıyaseddin kendini sultan ilan etmiş Saadettin Köpek tüm kontrolü kendi eline geçirmiştir. Öte yandan Sungurtekin obaya geri dönmüştür...

Benim adım Sungurtekin'dir beyim...





"Kara yağız yüzlüm, kara gözlü oğlum. Seni getiren yollara kurban olayım. Yüreğimden dağ gibi hasret yükünü kaldırdın. Hoş geldin oğul. Safa geldin."

"Gardaşım devletimiz için yola baş koymuşken, ben akça otağda oturamam ana."

"Devletimiz için dirliğimiz için kansa kan aksın, başsa baş alınsın. Canınızı da kanınızı da sakınmayın. Süleyman Şah’ın oğullarına yaraşan budur."

"Bu uğurda değil zincirlere vurulup zindanlara atılmak, dar ağacından boynumuza ilmek geçirseler, tek sözümüz sonsuza dek adalet olacak!"





"İftiralarla, ihanetle, fitneyle inşa edilmiş makamlarla safa sürmektense hakkın yanında olup kara zindanda olmak daha evladır."





"Bilesin ki ne ettiklerini yanına koyacağım... Ne de bana vurduğun bu zincriler hiddetimden seni koruyacak!"

- Yemin ederim seni öldüreceğim...

- Akacak kanım, hakikati örtmeye yetmez Şehzadem...

"Gayrı, bu toprakların tek hakiminin, devletimiz adına ben olduğunu hepsine belleteceğim..."

“Bizler ancak Rabbimizin önünde diz çökeriz.”









“Gün gelir devran döner evlat. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bi hesabı vardır!”





- Hele buradan bir kurtulalım, bu kez kimsenin Ertuğrul Bey’in yolundan dönmesine göz yummayacağız. Ant olsun, zoru görünce kaçanları aramızda barındırmayacağız.

- Ant olsun gardaş! Ne dönecüğ ne de Ertuğrul Beyümün yolundan ve davasundan dönenlerü affedecüğ.

“Adaletten sapanlara Allah’ın gazabını hatırlatmaya gelen bir garip!”





“Hüküm hakikatle verilir. Hakikat ancak gönülle bilinir..”





"Adaleti tecelli ettiren yüce Allah’tır. Bizler yalnızca vesileyiz. Biz Hakk’a hizmet edenin hizmetkarıyız."

"Biz doğru oldukça, eğri belasını bulacaktır!"

"İstemesem de oğlumun ellerini babasının kanıyla yıkadım. O eller ömür boyu bana hizmet etmeye mecbur olacak."


Etiketler İbn-i Arab
Yorumlar