Anasayfa /  Medya /  Dizi

Diriliş Ertuğrul 108. bölüm geniş özeti özel sahneler video izle

Diriliş Ertuğrul 108. bölümü yine nefes kesti. Ertuğrul'un gözünü kırpmadan "Adaletiniz, yarayı kapatmamış, bilakis kanayan yaraya tuz basmıştır Sultanım… O yara devletinizin içinde kanar… O kanın içinde boğulmayasınız hakikati göresiniz diye buraya geldim." hakikatleri haykırması Sultan Alaaddin'i önce öfkelendirdiyse de akabinde gerçekleri görmeye başlamasını sağladı. İşte Diriliş Ertuğrul 108. bölüm geniş özeti...

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2018 02:22

Müslüman olmaya karar veren Ares Diriliş Ertuğrul 108. bölüm ile izleyicinin karşısna Ahmet olarak çıkar. Ertuğrul Bey ile dost olarak obaya alp olmak isteyen Ahmed'i Halime Sultan affetmek istemez ve kılıç çeker. Ancak Ahmed'in sözleri Halime Sultan'ı da etkiler ve Ahmed'i affeder.Emir Saadettin ve Mahberi Hatun'un Sultan Alaaddin'i öldürme planını engellemek isteyen Ertuğrul Kayseri'de sefer hazırlıklarının yapıldığı yere doğru yola çıkar.

Ancak Saadettin Köpek, kurnaz bir planla Atabey Altunoba'nın imzası ile bir mektubu Sultan Alaaddin'e gönderir. Ertuğrul'un adaletini sorguladığını ve kendisini öldüreceğine inanan Sultan askerlerine Ertuğrul'u yakalama emri verir. Kayseri'de bulunan Sultan'ın yanına giden Ertuğrul yolda Selçuklu askerleri tarafından durdurulur.  Ertuğrul kan dökmemek için teslim olur ama yanlış yaptıklarını söyler.

MARYA'NIN İHANETİ 

"Hepimize ihanet ettin Marya hepimizi sırtımızdan vurdun."





Diriliş Ertuğrul 107. bölümde hain olduğu ortaya çıkan Marya'yı Artuk Bey öğrenir. Bunun üzerine kurnaz bir plan yapan Artuk Bey, Bamsı ile Turgut' un kavga etmesini ister. Bamsı, Turgut'u öldürdü süsü vererek Marya'yı kandırırlar. Marya bu haberi Titan'a gönderince Titan hain bir planla Hanlı Pazar'a saldırır. Ama Artuk Bey'in tuzağına düşer. Titan, Bamsı'yla savaşır ve esir düşer.

Ertuğrul'un Sultanın yanına ulaşmasını engellemeye çalışan Saadettin Köpek' in adamları Ertuğrul ve Selçuklu askerlerine saldırır. Ancak Ertuğrul ve Kasım önderliğindeki askerler saldırıyı bertaraf eder.. Bu sırada Ertuğrul'u kurtaran Ahmed yaralanır.

Ertuğrul Bey Sultan Alaaddin'in huzuruna çıkar. Ertuğrul'a sert tepki gösteren Sultan'a Ertuğrul doğru olanı söylemekten geri durmaz ve adaletinin yanlış olduğunu, böyle giderse devletin yıkılacağını söyler.

İşte o sahne..





"Adaletiniz, yarayı kapatmamış, bilakis kanayan yaraya tuz basmıştır Sultanım… O yara devletinizin içinde kanar… O kanın içinde boğulmayasınız hakikati göresiniz diye buraya geldim."




Çok sinirlenen Sultan Ertuğrul'u öldürmek için kılıcını çeker.Tam bu sırada Aziz devreye girerek yolda yaşananları anlatır. Sultan, Saadettin'in oyununa düştüğünü anlar. Geriye dönüp olanları teker teker hatırlar. 

Halime Sultan, Ares'in Müslüman olmasından sonra verdiği bilgileri Bamsı'yla, Turgut'a anlatır.Turgut ve Bamsı, Bilecik tekfurunun oğlu Angelos ve Bizans askerlerinin saklandığı yeraltı inini bulur. Bamsı, Angelos'u öldürür. Obada esir olan Titan da Turgut tarafından idam edilir.

İşte Titan'ın idam edildiği sahne..

"Sizden bir ordu kadar kelle aldık. Kalenizi de saklandığınız inlerinizi de başınıza geçirdik. İmparatorun sarayda korkakça oturacağına karşımıza çıksın da görelim."





Saadettin, Sultanın aşçısına zehir verir. Sultanın yediği yemeğe zehir katılır. Aynı zehir Ertuğrul Bey'in yemeğine de katılır. Ertuğrul yemeği yemez. Sultan, Saadettin'in ve Altunoba'nın cezasını vermek için saraya döneceğini Ertuğrul'a söyler ve bir tek Ertuğrul'a güvendiğini söyleyerek Şehzade Kılıçarslan'ı yanına getirmesini ister.

Sultan Alaaddin, zehrin etkisile yere yığılır. Ertuğrul, Sultanın kurtulması için çabalar. Sultan son nefesinde Ertuğrul'a Şehzade Kılıçarslan'ı korumasını ve tahta geçmesine yardımcı olmasını ister. Alaaddin'in fenalaşıp yere yığıldığı an İbn-i Arabi'nin de kalbine bir ateş düşer adeta.. 

"Her şer, imtihanla birlikte gelir. Mühim olan bu imtihanı idrak edip atlatabilmekte. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de buyurur ki; “Yeryüzünde böbürlenerek gezme. Çünkü sen ne yeri yarabilirsin ne de boyunu dağlara eriştirebilirsin.”




Sultan ölürken Şehzade Gıyaseddin'de yanına gelir. Gıyaseddin, Ertuğrul Bey'i suçlar ve sorgulamak istediğini söyler. Ertuğrul da Gıyaseddin'e sana söyleyeceğim var diyerek rest çeker.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 109. YENİ BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI

Emir Saadettin Köpek yeniden saraya dönüyor. Saadettin Köpek, artık Sultan Saadettin olmanın zamanı geldi diyerek hedefini ortaya koyuyor. Şehzade Gıyaseddin saraya dönüyor, babamın katilleri ile iş mi tuttun ana diyerek Mahberi Hatun'a kılıç çekiyor. Mahberi Hatun yaptığı konuşma ile Gıyaseddin'i Ertuğrul'a karşı dolduruyor. Gıyaseddin bunun üzerine şerefimiz için Ertuğrul ölecek diyerek kılıcını yere saplıyor. Fragmanın son sahnesinde Ertuğrul Alpleri ile dört nala bir yere gidiyor. Ertuğrul yüksek ihtimalle Şehzade Kılıçarslan'ın yanına gidiyor.




Etiketler 108. bölüm
Yorumlar