Anasayfa /  Sağlık

Diyet yaparken yapılan en yaygın yanlış

Beslenme Uzmanı Berna Ertuğ, kilo kaybı için beslenme programından tahılların çıkarılmasının, yapılan en büyük yanlışlardan olduğunu kaydetti.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2017 10:33

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berna Ertuğ, diyet yapmanın psikolojik olarak insanın kendine baskı uygulaması değil, yaşam tarzı olarak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarını kazanabilmesi olduğunu belirtti.



'Diyet" kelimesinin hep yanlış kullanıldığını aktaran Ertuğ, "Diyetin anlamı, günlük beslenmemizdir. Ama hep yanlış kullanıldığı için diyet kelimesini duyunca baskı altında hissediliyor" diye konuştu.



Kilo vermek için yapılan pek çok hata bulunduğunu anlatan Ertuğ, "O kadar yalan yanlış bilgi var ki. Kilo vermek için bir anda tahıl grubunun çıkarılması en büyük yanlıştır. Çünkü günlük beslenmede tahıl grubuna çok ihtiyacımız var. Temel enerji kaynağıdır" dedi.



Kimine kahvaltıda iki dilim ekmek ideal ölçüyken bir diğer kişiye bu miktarın az gelebildiğini sözlerine ekleyen Ertuğ, "Ya da bir başkası 1 dilimle idare edebilir. Biz basit şekere, beyaz unla yapılmış besinlere karşıyız ama sebze ve meyveden gelen karbonhidrat, kompleks karbonhidrattır. Koyu renkli bulgur, tam buğday gibi tahıllardan gelen karbonhidratlar kompleks karbonhidratlardır. Önemli olan ne az ne çok tüketmek. Süt, meyve ve sebze, et ile ekmek ve tahıldan oluşan 4 grup besin grubunu mutlaka tüketmemiz gerekir" diye konuştu.





Kaynak:Gıdagündemi


Yorumlar