Anasayfa /  Politika

Diyarbakır annelerinden Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki

DİYARBAKIR anneleri kentte temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dağa kaçırılan evlatlarına kavuşmak için oturma eylemi yaptıkları Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı önüne gelmediği gerekçesiyle tepki gösterdi. Aileler CHP'nin paylaşımındaki görüntünün kumpas olduğunu da dile getirdi.

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2022 20:19

DİYARBAKIR'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı önünde ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına gazetecilere açıklama yapan Diyarbakır annelerinden Ruken Canbey, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çocuğu dağa kaçırılan bir iki aile ile çok kısa bir görüşme yaptığını, bu görüşmenin de "Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerini ziyaret etti" şeklinde lanse edildiğini dile getirerek bundan rahatsız olduklarını belirtti.

Yaklaşık 3 yıldır HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde Kılıçdaroğlu'nu beklediklerini ifade eden Canbey, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'a gelmeden CHP'li yetkililer bizimle iletişime geçti. Bize, 'Sizinle otelde görüşebilir miyiz?' dediler. Kemal Kılıçdaroğlu otelimize baskın yapar gibi giriş yaptı. Biz aileler olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto ettik. 'Senin bizimle iletişime geçeceğin yer otel değil, HDP il binasıdır' dedik. Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye inmedik, iki arkadaşımızı gönderdik, talebimizi onlara iletmelerini istedik. Onlar da bize ve arkadaşlarımıza kumpas hazırlayıp görüntü aldılar ve sanki Kemal Kılıçdaroğlu bizimle, ailelerle görüşmüş, bizim sorunlarımızı, taleplerimizi dinlemiş gibi gösterdiler ve o şekilde basına yaydılar."

Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Canbey, şöyle devam etti:

"Biz seni buraya HDP Diyarbakır il binası önüne bekliyoruz, otele değil. Çocuklarımızın kaçırıldığı yer burası, otel değil. Görüşeceğimiz, sorunlarımızı anlatacağımız yer burası. Burada 260 ailenin çocuğu HDP il binasından kaçırıldı. Buraya gel, bizi burada dinle. 'Demokrasi' diyorsun sabahtandır. Diyarbakır'ın her yerinde 'hak, hukuk adalet, demokrasi' diyorsun, bunlara uyuyorsan gelirsin burada ailelerin talebini, bizlerin talebini dinlersin."

Diyarbakır annelerinden Sabire Aydın ise şunları söyledi:

"Diyarbakır'a geldi Kılıçdaroğlu ve bizim yerimiz çadırdı. Otele geldi, 'Sizi dinlemek için geldim' dedi. Biz onu protesto ettik, dinlemedik. 'Bizim yerimiz burası değil, çadıra gelin' dedik ona ve bu konuyu gelmiş gibi, anneleri dinlemiş gibi dile getirerek paylaşım yaptılar. Yani bu haber yalandır. Kimse inanmasın, bizi ziyarete gelmemiştir. Biz anneler olarak onu çadırın önünde HDP il binasının önüne bekliyoruz. Gelsin buraya, burada dinlesin bizi."

Aileler açıklamanın ardından CHP ve HDP aleyhine bir süre slogan attı.

CHP'den yapılan açıklamada Diyarbakır'a giden Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan bazı ailelerle Diyarbakır Öğretmenevinde bir araya geldiği belirtilmiş, basına kapalı gerçekleşen görüşmeden fotoğraflar paylaşılmıştı.

Yorumlar