Anasayfa /  Foto Galeri

Diyanet işleri başkanı , bayram namazı kıldırıp, hutbe verdi!

Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş ,bayram namazını kıldırdı ardından bayram hutbesi okudu. Küresel olarak israf,bencillik ve sosyal problemlerle hayatın kuşandığını yardımlaşma ve danışmanın ihmal edilmesiyle milyonlarca insanların aşlık içinde olduğunu dile getirdi. Pandemi de belirlenen tedbirler kapsamında camide namaz kılmaya gelirken seccadeleri ve abdest alarak gelinmesi konusunuda hatırlattı.

Diyanet işleri başkanı , bayram namazı kıldırıp, hutbe verdi! - Sayfa 1

Bugün küresel boyutta bir israf, bencillik ve sosyal problemlerin hayatı kuşattığını ifade eden diyanet işleri başkanı,

son bir asırdır sorumsuzca bir yaklaşımla çevrenin kirletilerek küresel bir fesat ortaya çıktığını, hukuk ve merhametin hiçe sayılarak savaş, sömürü ve işgallerle dünyanın yarısının zor şartlarda yaşamaya ve çaresizliğe terk edildiğini söyledi.

Diyanet işleri başkanı , bayram namazı kıldırıp, hutbe verdi! - Sayfa 2

Yardımlaşma ve dayanışmanın ihmal edilerek milyonlarca insanın açlık ve sefalete mahkum edildiğini dile getiren Erbaş, savaşlar, terör örgütleri ve işgallerin milyonlarca insanı kan, gözyaşı ve umutsuzluk girdabına sürüklediğini belirtti.

Diyanet işleri başkanı , bayram namazı kıldırıp, hutbe verdi! - Sayfa 3

İnsanlığın birey, toplum, ekonomi, teknoloji ve tabiatla ilişkisinde sorumluluk, hukuk ve güzel ahlakı ihmal etmesinin bedelini ödediğini kaydeden Ali Erbaş,

"Yüce dinimiz İslam dünya ve ahiret huzurumuz için bizleri her daim iyiliğe, ihsan ahlakını kuşanmaya, yardımlaşmaya, paylaşmaya, cömertliğe, adalete, merhamete, kul hakkı yememeye, başta faiz olmak üzere haksız kazanca sebep olan her türlü uygulamadan uzak durmaya davet etmektedir. Zira müminler için hayat, bir iyilik yolculuğudur." ifadelerini kullandı.

Diyanet işleri başkanı , bayram namazı kıldırıp, hutbe verdi! - Sayfa 4

Erbaş, "Bayramlar, dilleri ırkları renkleri coğrafyaları ve kültürleri farklı olsa da inancı ibadeti ve duası bir olan Müslümanların aynı hissiyatı yaşadığı mübarek günlerdir.

iyilik ve mutluluğun sevgi ve esenliğin dalga dalga yayıldığı ve dayanışma ruhunun güçlendiği kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği nadide vakitlerdir. Geçen ömrümüzü muhasebe etmeyi, özümüze ve fıtratımıza yeniden yönelmeyi hatırlatan müstesna zamanlardır bayram günleri" diye konuştu.