Anasayfa /  Sağlık

Diskalkuli nedir tdk sözlük anlamı ne | diskalkuli ne demek?

Bugün düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi sınavından sonra, diskalkuli terimi gündeme geldi. Peki diskalkuli nedir ne anlama geliyor? İşte diskalkuli hakkında ayrıntılı bilgiler...

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2019 13:43

Bugün düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi sınavından sonra, diskalkuli terimi gündeme geldi. Peki diskalkuli nedir ne anlama geliyor? İşte diskalkuli hakkında ayrıntılı bilgiler... Diskalkuli nedir? Diskalkuli ne demek? Milli Savunma Üniversitesi sınavına giren adaylar, sınavdan sonra diskalkuli olduklarını öğrendiklerini ifade ede paylaşımlarda bulundu. Diskalkuli) Nedir: Ortada zihinsel bir problem olmadığı halde sayı ve sembolleri kavrama, matematiksel işlemleri gerçekleştirme ve ilişkilendirmede güçlük yaşatan özel öğrenme bozukluğudur.

Yukarıdaki tanımda vurgulandığı gibi, diskalkulinin kesinlikle zeka geriliği olmadığını hatırlatalım. Aksine, matematik öğrenme bozukluğu olan birçok kişinin özel yetenekli olduğu gözlemlenmektedir. Hatta disleksi veya diskalkuli gibi özgül öğrenme bozukluklarına “Einstein hastalığı” da denilmektedir. Buna rağmen önlem alınmadığında çocuklarda büyük psikolojik hasarlara yol açabilecek, akranlarından geride kalmasına sebep olabilecek ciddi bir güçlüktür. Bu yazıda, matematik öğrenme bozukluğu olan çocukların nasıl desteklenmesi gerektiğinden ve tedavi yöntemlerinden bahsediyoruz. Diskalkuli belirtilerinden başlayalım. Matematik öğrenme bozukluğu belirtileri genellikle çocuk yaşlarda ortaya çıkar. Özellikle okula başlayan diskalkulik çocuklarda veya okul öncesi eğitimi alan diskalkulik çocuklarda anında belirgin davranışlarla kendini gösterir. Diskalkuli (matematik öğrenme güçlüğü) belirtileri şu şekildedir:


Yorumlar