Anasayfa /  Güncel

Dışişleri Bakanlığından BMGK'ye 'Maraş' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi ile çeşitli ülkelerin Maraş açılımı hakkındaki 'gerçekle bağdaşmayan, asılsız' açıklamalarına ilişkin tepki mesajı yayımladı. Bakanlığın mesajında "BM Güvenlik Konseyi’ni, Rum-Yunan ikilisinin yanıltıcı propagandasından kurtulmaya davet ediyoruz" denildi.

Abone ol
Abone ol 23 Temmuz 2021 21:40

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Türkiye ve KKTC'nin "Kapalı Maraş bölgesinde bir bölümün daha açılması kararını" görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşme sonrası BMGK'nın 15 üyesinin kınama kararı aldığı belirtildi. Skandal karara Türkiye ve KKTC'den çok sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan "KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından 20 Temmuz 2021 tarihinde açıklanan, Maraş açılımının ikinci aşaması hakkında BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılan Başkanlık Açıklaması ile çeşitli ülkelerin yaptıkları, Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan ve asılsız iddialara dayanan açıklamaları tümüyle reddediyor ve bunlara ilişkin KKTC’nin verdiği cevapları tamamıyla paylaşıyoruz" açıklaması yapıldı.

KKTC'den de tepki geldi
KKTC tarafından da "BMGK'nin, Kapalı Maraş'ın 'tekrar iskana açılmasına' ilişkin Rum tarafının mesnetsiz iddialarına dayanarak açıklama yapması üzücüdür." şeklinde tepki gösterildi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

"Bu açıklamalar Maraş’ın KKTC toprağı olmadığı, KKTC’nin Maraş’taki mülklere el koyacağı ve buraya mülkiyet hakları hilafına yerleşimciler getireceği gibi mesnetsiz iddialara ve Rum-Yunan kara propagandasına dayanmaktadır.

Maraş, KKTC toprağı olup, KKTC makamlarının iyi niyetli yaklaşımı çerçevesinde zamanında yerleşime açılmamış, askeri bölge olarak ilan edilmiştir.

Yorumlar