Anasayfa /  Güncel

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna'da!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dünkü Rusya ziyaretinin ardından bugün Ukrayna'da. Dün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen Çavuşoğlu, bugün Lviv'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile görüşmesi sonrası son dakika açıklamaları yapıyor. Çavuşoğlu saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2022 16:47

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova ziyaretinin ardından ziyaret ettiği Lviv'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu görüşme sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile bir görüşme gerçekleştirdiğini de belirtti.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın son bulması için müzakerelerde kolaylaştırıcı bir rol oynayan Türkiye'nin çabaları devam ediyor. Dün Moskova'da Rusya Dışişleri Bkanaı Sergey Lavrov ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün de Lviv'de. Çavuşoğlu ve Kuleba görüşme sonrası soruları cevaplandırdı.

Çavuşoğlu'nun Kuleba görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamaların satır başları ise şöyle oldu:

"İnsanların ülkelerini terk ettiğini gördük. Bu savaşın durdurulması akan gözyaşı ve kanın durdurulması gerekiyor. Biz ilk günden beri çabalarımızı sürdürüyoruz.

Antalya'da iki bakanı bir araya getirdik. Belarus görüşmeleri sürerken bizim çabalarımız da devam ediyor. Dün Moskova'daydım. Oradaki görüşme hakkında Sayın Kuleba'ya bilgi verdim."

"Cumhurbaşkanımız bugün Zelenski'nin ardından Sayın Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye başından beri ilkeli bir tutum sergiledi. Vatandaşlarımızın tahliyesini gerçekleştirdik. Ukrayna yönetiminden çok yardım gördük, kendilerine teşekkür ediyoruz."

 

 

Yorumlar