Anasayfa /  Foto Galeri

Dışarı çıkmak için plan yapanlar dikkat! 14 şubat Meteoroloji'den son dakika sağanak yağış uyarısı

Hava bugün nasıl olacak sorusu, hava sıcaklığında yaşanan düşüşle beraber merak edilen konular arasında yer aldı. Haftanın son günü yaşadıkları illerde kar ve yağmur yağıp yağmayacağını sorgulayan vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son hava durumu değerlendirmelerini takip ediyor. İnternet sitesinden cuma gününe ait hava durumu rapor MGM, Doğu Anadolu için çığ uyarısında bulundu. Ege Bölgesi'nde ise yarın yağışın etkili olması bekleniyor. İşte, 14 Şubat hava durumu

Dışarı çıkmak için plan yapanlar dikkat!  14 şubat Meteoroloji'den son dakika sağanak yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Uşak, Antalya, Sivas, Samsun, Ordu, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte, yarın hava nasıl olacak sorusunun yanıtını araştıranlar için Türkiye geneli hava durumu raporu.

Dışarı çıkmak için plan yapanlar dikkat!  14 şubat Meteoroloji'den son dakika sağanak yağış uyarısı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Uşak, Antalya, Sivas, Samsun, Ordu, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılar ile Uşak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Dışarı çıkmak için plan yapanlar dikkat!  14 şubat Meteoroloji'den son dakika sağanak yağış uyarısı - Sayfa 3

İSTANBUL İÇİN YENİ UYARI

Birkaç gündür parçalı bulutlu havanın hakim olduğu İstanbul için Meteoroloji'den yeni uyarı geldi. 14 Şubat Cuma günü İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı hava etkisini gösterecek. Hava sıcaklığı en düşük 5, en yüksek 11 derece olacak. Hafta sonu İstanbul'da yağmurlu hava olacak.

.

Dışarı çıkmak için plan yapanlar dikkat!  14 şubat Meteoroloji'den son dakika sağanak yağış uyarısı - Sayfa 4

KAR ERİMELERİNE DİKKAT!

Doğu Karadeniz Bölgesinin 500 metre altında yüksekliğe sahip yerlerinde kar erimeleri beklenmektedir. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının, kıyı kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.