Anasayfa /  Dünya

Türkiye’deki sığınmacılar için BM’den ‘hak arama’ sitesi

Ersin Arslan / Stockholm, 1 Ağustos () – Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye’de yaşayan sığınmacıların karşılaşabilecekleri sorunlarına katkı sağlamak, sorularına cevap verebilmek amacıyla yeni bir internet sitesini...

Abone ol
Abone ol 01 Ağustos 2017 09:35


Ersin Arslan / Stockholm, 1 Ağustos () – Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye’de yaşayan sığınmacıların karşılaşabilecekleri sorunlarına katkı sağlamak, sorularına cevap verebilmek amacıyla yeni bir internet sitesini devreye soktu.

Sitenin girişinde yapılan tanıtım açıklamasında ‘‘Mülteciler ve sığınmacılar; hakları, yükümlülükleri ve onlara sunulan hizmetlere ilişkin daha fazla bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacak bilgilere buradan erişebilirler.’’ denilerek Türkiye’deki mülteciler ve sığınmacıların, kayıttan Mülteci Statüsü Belirleme usullerine, eğitimden geçim kaynaklarına kadar çeşitli konularda bilgi sağlandığı, daha fazla yardım için gidebilecekleri yerler de dâhil olmak üzere Türkiye’de kalışları hakkında öğrenmeye ihtiyaç duyabilecekleri şeyleri keşfetmeleri isteniyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi  Paolo Artini web sitesi ile ilgili olarak "Mültecilere yardım eden başlıca aktörler yine mültecilerin kendileridir. Bu yeni web sitesi aracılığıyla BMMYK, mültecilerle olan iletişim ve iletişim alanlarını artıracaktır. Site, mülteci ve sığınmacıların kendilerine, ailelerine ve topluluklarına ilişkin güncel bilgilere yönelik bir portal sunacak ve bilgileri zamanında ve erişilebilir bir şekilde paylaşmalarına yardımcı olacaktır. " dedi.

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça yayınlanan BM sitesi ‘nasıl yardım alabilirsiniz’, ‘sahtecilikle ilgili nasıl şikayette bulunabilirim’, ‘Suriyeli olmayanlara yönelik kilit bilgiler’, ‘Suriyelilere yönelik kilit bilgiler’, ‘sosyal,ekonomik ve medeni konular’, ‘Üçüncü ülkeye yerleştirme’ alt başlıkları altında sığınmacı ve mültecilere bilgi aktarmayı amaçlıyor.

BM kaynaklarına göre Türkiye’de 3 milyon kayıtlı Suriyelinin yanısıra, 300 bin dolayında da diğer ülkelerden gelen sığınmacı ve iltica başvuru sahibi yaşıyor.




Yorumlar