Anasayfa /  Medya

Diriliş Ertuğrul 78. yeni bölüm fragmanı yayında

TRT ekranlarının vazgeçilmez dizisi Diriliş Ertuğrul 78. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. TRT ekranlarında çarşamba akşamları ekrana gelen Diriliş Ertuğrul dizisinde Vasilyus, Aliyar ve Ural'ı birbirine düşürmek için yeni planını devreye sokuyor. Kardeşi Aslıhan Hatun'u kurtarmak isterken tuzağa çekilen Aliyar'ın imdadına Ertuğrul Bey yetişecektir. Peki Diriliş Ertuğrul 78. yeni bölümde Aliyar şehit mi olacaktır?

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2017 21:02

Diriliş Ertuğrul 78. bölüm fragmanı yayınlandı. Dün akşam ekrana gelen son bölümden sonra yayına giren Diriliş Ertuğrul yeni bölümünün ilk görüntülerine göre; Çevdar obasında seçim olmuş ve Aliyar bey olarak seçilmiştir. Ertuğrul'un Aliyar'a olan desteğini "Gayemiz ne makamdır nede mülk. İstikameti hak olan herkes bizim dostumuzdur. Gayrı menzilimiz bir davamız birdir bizim." şeklinde ifade ederek belirtmiştir.

Ural durumdan rahatsız olacak ki ilk fırsatta Aliyar'a hesap sormaya çalışır. Aliyar'a daha beyliğinin ilk gününde bacının kaybolduğunu ama haberinin olmadığını dile getiren Ural, yeni planı merak ediliyor. Vasilyus ise Ural'ın eski adamı ile iş birliği içine girer. Ural ile Aliyar'ı aynı tuzağa düşürmeye çalışacak olan Vesilyus bu planında başarılı olabilecek mi? Sadeddin Köpek' ise kaçırılan Aslihan hatunun peşine düşer. Büyük bir tuzağın içinde olan Aliyar'ın imdadına Ertuğrul koşar. Ancak Aliyar vurulur. Peki Aliyar şehit mi olacak?

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Hülya Darcan ve Kürşat Alnıaçık'ın yer aldığı Diriliş Ertuğrul 78. bölümü ile 22 Şubat 2017 Çarşamba akşamı saat 20:00'da TRT1'de

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 78. BÖLÜM FRAGMANI





DİRİLİŞ ERTUĞRUL 77. BÖLÜM ÖZETİ

Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde Sadettin Köpek ve Vasilius türlü oyunlar yaparak çıkarlarına hizmet eden Ural’ı kurtarmak istemiş ama mahkeme Ural’ın idamına karar vermiştir. Fakat Candar’ın ölümü her şeyi değiştirmiş, Vasilius’a yeni hamle yapma imkanı vermiştir. Vasilius Ural’ı kurtarmak adına ilk adımı atmış iki adamını kurban ederek onu tekfur cinayetinden aklamıştır. Fakat Ural sadece, Tekfur’u öldürtmekten değil, Ertuğrul’un alplarını öldürtmekten de hüküm giymiştir. Şimdi sıra Emir Saadettin’e gelmiştir. Peki Emir Saadettin Ural’ın alpları öldürtmek suçundan aklanmasını sağlayabilecek midir?



Diğer yandan Çavdar obasında beylik seçimi heyecanı devam etmektedir. Henüz bey seçimi yapılamamıştır. Acar Bey’in beyliğe talip olması ve Emir Saadettin’in onu desteklemesi Aliyar Bey’in işini zorlaştırmıştır. Ertuğrul’un hedefi Aliyar’ın Bey olmasını sağlamaktır. Peki bunun gerçekleşmesi için nasıl bir hamlede bulunacaktır?



Vasilius gün geçtikçe Helena’ya duygularını açmakta, Helena’nın gönlünü fethetmek adına her türlü oyunu yapmaktadır. Diğer yandan Bamsı gittikçe Helena’ya bağlanmakta, aşk ateşiyle yanıp kavrulmaktadır. Bu ikili arasında kalan Helena’nın yönü ne olacaktır? sorusu son bölümde yanıt buldu.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNİN KONUSU

13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp'lerinin Tapınak Şövalyeleri, acımasız Türkmen beyleri ve vahşi Moğollara karşı verdikleri mücadeleyi anlatırken, Osmanlı Beyliği'nin kuruluş sürecini konu almaktadır. Anadolu topraklarının sömürgeci güçler tarafından işgal edildiği bir dönem olan 13. yüzyılda Ertuğrul Bey'in 400 çadırdan oluşan obasına yurt bulma mücadelesinin aktarıldığı dizide, 3 kıtada 6 asır hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu'na doğru gidiş yolculuğunun sırrı anlatılmaktadır. Dünyanın kaderini değiştiren bir adamın destansı hikayesi, asla boyun eğmeyen karakteri, büyüleyici aşkı ve tüm insanlığa hitap eden adalet duygusu dizide ele alınmaktadır.

 

Milliyet


Yorumlar