Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

ŞOK ! Regaip Kandili diye bir kandil yok - İZLE

Regaip Kandili yok mu? Bu iddia Süleymaniye Vakfı hocalarından geldi. Üç aylar orucu olmadığını da iddia eden Süleymaniye Vakfı hocası Regaip Kandili için de çok iddialı konuştu.

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2017 16:28

Kandillerin ve Regaib kandilinin İslam ile bir ilgisi yoktur. İddianın kaynağı Süleymaniye Vakfı oldu. Vakfın hocalarından Dr. Yahya Şenol, Regaip Kandili'nin de uydurma olduğunu iddia etti.



işte o anlar;








Bu kandilin Peygamberimiz Hazreti Muhammed'den 500 yıl sonra ortaya çıktığını belirten Şenol, "Nebîmiz Aleyhisselam'ın, kendisinden yaklaşık 500 yıl sonra uydurulmuş bu gecelerden hiç haberi bile olmamıştır. Böyle bir uygulamanın dinden sayılması kabul edilemez" dedi.



Regaip Kandili gecesi için 'ayıp' uydurma 



"Olmayan kandillerin devlet eliyle sürdürülmesinin en büyük müsebbibi Diyanettir" diyen Şenol, 'ayıptır' deyip şunları anlattı; "Hazreti Peygamberin ana rahmine düştüğü gece diye saçma sapan bir gerekçe de üretiyorlar. Böyle bir şeyin allah aşkına tespiti mümkün müdür yani. Ve ayıptır da böyle şeyleri söylemek."

Üç aylar konusunda da ezber bozan Dr. Yahya Şenol, Recep ayı orucu ya da Recep ayına özel namaz ve tesbihlerin hepsinin de dayanaksız olduğunu söyledi.


Yorumlar