Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Miraç Kandili duası, Miraç Kandili'nde kılınacak namaz, En güzel Miraç Kandili Mesajları

İslam Alemi'nin en mühim günlerinden biri olan Miraç Kandili şükürler olsun ki yine geldi. Bu mübarek gecede kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfirullah” demeliyiz.Bu geceyi namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. İşte Miraç Kandili duası, Miraç Kandili'nde kılınacak namaz, En güzel Miraç Kandili Mesajları

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2018 22:53

Miraç Kandili tüm İslam Aleminin en kutsal günlerinden biridir. Kusur ve günahalarımızın affedilmesi için edeceğimiz duaların hayrı çok büyük olacaktır. Peki Miraç olayı nedir? Miraç olayı nasıl ve ne zaman meydana gelmiştir?  İşte Miraç Kandili duası, Miraç Kandili'nde kılınacak namaz, En güzel Miraç Kandili Mesajları 

Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir.

Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır. Peki bu önemli gecede hangi duaları etmeli, hangi namazı kılmalıyız.. İşte tüm sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz birbirinden güzel Miraç Kandili Mesajları ve Miraç Kandili konusunda tüm merak ettikleriniz...

İşte en güzel Miraç Kandili Mesajları 

MİRAÇ KANDİLİNİ ÖNEMİ VE ANLAMI

Miraç Kandili ikinci bir kadir Gecesi hükmünde olduğu için bu gecede edilen dualar geri çevrilmez. Miraç Kandili gecesinde Kur'an okuyup namaz kılmak ve bolca dua etmek gerekir. Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir.

Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI

Miraç Kandiline özel bir namaz yoktur. Fakat bu mübarek günü ibadetle geçirmek isteyenler Miraç kandilinde yapılacak ibadetleri merak ediyor.

Miraç Kandili namazları farz olmamak ile birlikte, yapılması durumunda sevabı çokça olan namazlardır. Nafile olan bu namazlar Tesbih Namazı ve Hacet Namazı'dır. Miraç Kandili namazları Akşam namazı ile Yatsı namazı arasında kılınmalıdır. Miraç Kandilin namazı saati yoktur. İstediğiniz saatte vakti geldikçe bu namazları kılabilirsiniz.

MİRAÇ KANDİLİNE ÖZEL DUA

Ya Rab bizi ana babamızı bütün müminleri hesap gününde himayen de eyle ya Rab.

"Rabbena zalemna enfusena. Ve in lem tağfirlena ve terhemna lenekunenne minel hasirin."

Biz nefsimize zulmettik. Eğer sen affetmezsen lutfetmezsen ebedi ziyanda kalanlardan oluruz ya Rab.

 "Rabbenâ lâ tuziğ kulûbenâ ba’de iz hedeytenâ veheb lenâ min ledunke rahmeh(rahmeten), inneke entel vehhâb(vehhâbu)."

Ya Rab gönüllerimiz sana bağlandıktan sonra senden ayırma. Sen bağışlayan Mevlasın, kulun dileği çoğaldıkça lutfu, bağışı çoğalan mevlasın. 

"Vağfu anna,Vağfirlena,Verhamna, Ente mevlana fensurna alel gavmil kafirin..."

“Allahümme inneke afuvvün kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî.”

Ya Rab affedicisin affetmeyi seversin bizleri de affeyle Ya Rab. 

"Allahümme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan"

Ya Rab Recep ve Şabanı mübarek eyle bizi Ramazan'ı şerife kavuştur. Yâ Erhamerrâhimin bizlere bitmez tükenmez nimetler ihsan eyledin sana hamd olsun. Havanı suyunu verdin. Canlıları cansızları hizmetine ram ettin. Kitap indirdin. Peygamber gönderdin. Varlığına kudretine binlerce delil koydun ki sana iman edelim, sana ittihat edelim, merhamet edelim diye. Ama Ya Rab biz bu görevimizi yapamadık bizi affeyle lutfeyle Ya Rab...

Ya Rab darda olanlara genişlik, sıkıntıda olanlara ferahlık, hastalara şifalar borçlulara edalar lutfeyle. Şu konuda da da edilse de şu cemaat "Amin" deseydi diye gönlünden geçiren cümle kardeşlerimin korktuklarından emin umduklarında nail eyle ya Rab.

Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallah hu Allahu ekber Allahu ekber velillahil 

Esselatü Vesselamü Aleyke Ya RASULALLAH ..

Esselatü vesselamü aleyke ya HABİBALLAH..

Esselatü vesselamü aleyke ya Seyyidel evveline vel'ahirin…Ve Selemun Alel Murselin

Salat sana, selam sana, Ey Allah'ın elçisi

Salat sana, selam sana, Ey Allah'ın sevgilisi

Salat sana, selam sana, Ey gelmişin ve geleceğin bir tanesi. Hayırların fethi, şerlerin defi duamızın kabulu Rabbım'ızın rızası için el Fatiha...

Bismillahirrahmanirrahim.

"Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn." (Amin...)

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI

,

En güzel Miraç Kandili Mesajları 

2018 Fitre miktarı kaç TL? Diyanet en az ne kadar verileceğini belirledi!




Yorumlar