Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Cuma Namazı Saat Kaçta Kılınacak? 19 Nisan Cuma Namazı Saati ne Zaman?

Cuma günü camileri doldurarak ibadetlerini gerçekleştirecek olan İslam alemi 19 Nisan Cuma günü mübarek cuma namazına hazırlanıyor.

Abone ol
Abone ol 19 Nisan 2019 10:37

İslam aleminin kutlu günü cuma namazına gidecek herkes Bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ezan kaçta okunuyor?

Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca inanan vatandaşımız yaşadıkları şehirlerdeki cuma namazı saatlerini merak ediyor.

İstanbul: 13:08

Ankara: 12:53

İzmir: 13:16

Bursa: 13:08

Edirne: 13:18

Eskişehir: 13:02

Samsun: 12:39

Trabzon: 12:26

Gaziantep: 12:35

İL İL CUMA NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî', I, 269)

İmam Ebû Yusuf'a ve İmam Muhammed'e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali'den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî', I, 285)

CUMA HADİSLERİ

Cuma günü veya gecesi ölen mümin, şehid olur, kabir azabından kurtulur. (Ebu Nuaym)

Cuma günü, kuşlar, vahşi hayvanlar birbirine, “Selam size, bugün Cumadır” derler. (Deylemi)

Cuma diğer Cumaya kadar ve fazladan üç gün içinde işlenen günahlara kefaret olur. Çünkü iyi bir amel işleyene on kat sevap verilir. (Taberani)

Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teala, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar: Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri. (Deylemi)

Cuma günü gusleden kimsenin günahları affolur. (Taberani)

Cuma günü sabah namazından önce, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh” okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa, bütün günahları affolur. (İbni Sünni)


Yorumlar