Anasayfa /  Yaşam

Dilek Tahtalı'nın ölmeden önce attığı mesaj virüsün gerçeğini ortaya çıkardı

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın İstanbul'da yaşayan 33 yaşındaki yeğeni Dilek Tahtalı'nın hastalığa ölüm tarihinden çok önce yakalandığı ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2020 09:32

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın İstanbul'da yaşayan 33 yaşındaki yeğeni Dilek Tahtalı'nın hastalığa ölüm tarihinden çok önce yakalandığı ortaya çıktı.

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve Türkiye'ye de sıçrayan korona virüs nedeniyle 59 vatandaşımız hayatını kaybetti. Korona virüs sebebiyle ölen vatandaşlarımızdan biri de CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın İstanbul'da yaşayan 33 yaşındaki yeğeni  Dilek Tahtalı oldu. KOAH hastası olduğu belirtilen Tahtalı'nın 7 Mart'ta yaptığı paylaşımda, yüksek ateş ve öksürük nöbetlerinden şikayet ettiği görüldü. 

RESMİ AÇIKLAMALARDAN ÇOK ÖNCE 

Dilek Tahtalı'nın korona virüs belirtisi gösterdiği tarihin ilk vakadan, yani 11 Mart'tan yaklaşık 4 gün önceye denk gelmesi, akıllarda soru işareti bırakırken, korona virüsün Türkiye'ye resmi kaynaklarca açıklanan tarihten çok önce geldiği belirtildi. 

 

"ATEŞ, DÜŞ YAKAMDAN"

Dilek Tahtalı'nın yüksek ateşten dert yandığı ve çeşitli yöntemler uygulamasına rağmen ateşini düşüremediği şeklinde tweet attığı belirlendi. 

 

Öte yandan, vakanın henüz Türkiye'de ve İstanbul'da ev karantinasına başlanmadan önce gerçekleşmiş olması nedeniyle virüsün çok sayıda kişiye geçmiş olma ihtimali bulunduğu belirtiliyor.  

İşte o tweetler: 

YOĞUN BAKIMDA YER BULAMAMIŞLAR

İstanbul’da Acıbadem International Hastanesi’nde çalışan Dilek Tahtalı, 10 Mart’ta gribal enfeksiyon şikayeti ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne başvurdu.

Burada yapılan muayene sonucunda korona virüsü belirtileri gösteren Tahtalı, yoğun bakıma alınmak istendi ancak yer olmadığı için alınmadı. Tahtalı, Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında da yer bulamayınca sabah saatlerine kadar hastanede bulunan sedyede bekletildi.

Sabah saatlerinde yeğeninin kendisini arayarak durumu bildirdiğini ifade eden Ramis Topal, “Uzun uğraşlar sonucunda Türkiye Hastanesi’nin yoğun bakımında yer bulduk ve hemen tedaviye alındı. Mart’ın 23’üne kadar burada yattı. 23 Mart’ta oradan alarak tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Yeni gelen ilacı deneyeceklerini düşündük, buraya alınınca. Bize kimse bilgi vermedi. Dün akşam da hayatını kaybetti” dedi.

 

Yorumlar