Anasayfa /  Foto Galeri

Dikkat! Telefonunuzda bunlar yaşanıyorsa hacklenmiş olabilirsiniz!

Teknoloji ilerledikçe belirli güvenlik açıkları sayesinde art niyetli kişiler telefonunuzdaki bilgileri sizin haberiniz olmadan çalabiliyor. Peki bu tür durumlar başınıza gelmesin diye ne yapmalısınız? İşte bilmeniz gereken ip uçları...

Dikkat! Telefonunuzda bunlar yaşanıyorsa hacklenmiş olabilirsiniz! - Sayfa 1

Teknoloji ilerledikçe bunu iyi ve kötü kullanmak isteyen kişiler de zamanla artıyor. Belirli güvenlik açıkları sayesinde art niyetli kişiler telefonunuzdaki bilgileri ele geçirebilir ve içindeki bilgileri sizin haberiniz olmadan çalabilir. Bu tür durumlar başınıza gelmesin diye akıllı telefonların hacklendiğini anlayabileceğiniz bazı ipuçları veriyoruz. İşte detayları...

Dikkat! Telefonunuzda bunlar yaşanıyorsa hacklenmiş olabilirsiniz! - Sayfa 2

Normalden çok daha yavaş çalışmaya başladıysa...Kullandığınız akıllı telefon birden bire gözle görülür bir şekilde yavaşladıysa, uygulamaları çok geç açıp sık sık kitleniyorsa, burada bir sıkıntı olduğu düşünülebilir. Son olarak hafızanızı kontrol edin ve yeterli miktarda hafıza varsa, telefonunuzu kapatmayı deneyin. Zor kapanırsa ya da bir şekilde telefonu kapatamazsanız muhtemelen saldırıya uğruyorsunuz demektir.

Dikkat! Telefonunuzda bunlar yaşanıyorsa hacklenmiş olabilirsiniz! - Sayfa 3

Olmadık yerlerden reklamlar çıkıyorsa, reklam yazılımı bulaşmış olabilir!Telefonunuzu günlük kullanım senaryolarında reklam olmadan kullanıyoruz. Bu nedenle gündelik işlerinizi hallederken olmadık şekilde reklamlar görüyorsanız, telefonunuza reklam yazılımı bulaşmış olabilir. Bu reklamlara tıkladığınız zaman kişisel bilgilerinizi de çalabilirler. Bu noktada telefonunuzu garantiye vermeniz gerekebilir.

Dikkat! Telefonunuzda bunlar yaşanıyorsa hacklenmiş olabilirsiniz! - Sayfa 4

Bataryanız sebepsiz yere hızlı bitiyorsa...Akıllı telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda ve herhangi bir yük olmadan hızlı bir şekilde şarjı bitmeye başladıysa şüphelenmeniz gereken bir konu var anlamına gelir. Pil sağlığınız yüksek olduğu halde başınıza bu durumlar geliyorsa, muhtemelen bir virüs telefonunuza bulaştı ve sizin haberiniz olmadan arka planda işlem yapıyor olabilir.