Anasayfa /  Hava durumu

Dikkat: Kar, yağmur ve soğuk hava geri dönüyor

Meteorolojinin son hava tahminlerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak. Bazı illerimizde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Vatandaşlar buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2021 08:46

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden derlenen bilgilere göre yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Hava yer yer mevsim normallerinin altında seyredecek.

Yağışların genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu'nun yağış alan yerlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Karadeniz bölge geneli, İç Anadolu'nun doğusu, (Malatya, Elazığ hariç) Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kırklareli, İstanbul'un Avrupa yakası ve Hatay çevrelerinin yağışlı, ülkenin güneybatısının parçalı az bulutlu geçecek.

Hava sıcaklıkları ise  güney kesimlerimizde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Öte yandan gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunuyor

ÇIĞ UYARISI 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Marmara Bölgesinde hava parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kırklareli il geneli ve Tekirdağ'ın doğu çevreleri ile İstanbul'un Avrupa yakasının hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde bölgenin güneybatısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Ege  Bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Akdeniz Bölgesinde hava az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusunun yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ  BÖLGESİHAVA DURUMU

Batı Karadeniz'de haba parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis ile beraber buzlanma ve don olayları bekleniyor.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU 

Orta ve Doğu Karadeniz'de hava çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis ile beraber buzlanma ve don olayları bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, (Malatya, Elazığ hariç) bölgenin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Iğdır çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, bölgenin kuzeydoğusunun yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

Yorumlar