Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Dikkat İŞKUR Üzerinden Son Gün! Sağlık Bakanlığı 5 Bin Personel Alımı! Kura Tarihi ve Sonuçlar Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için baş vurmak isteyenler Dikkat İŞKUR Üzerinden Son Gün! Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı statülerde bünyesine 5 bin 298 kişilik kadro ile işçi personel alımı yapacağını duyurmuştu. Başvurularda son güne gelindi. Bu haberimizde başvuru hakkında ve diğer bilgiler hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. İşte detaylar.

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2018 07:57


Dikkat İŞKUR Üzerinden Son Gün! Sağlık Bakanlığı 5 Bin Personel Alımı Kura Tarihi ve Sonuçlar Ne Zaman?

Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden yapacaklardır. Buna göre esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek e-devlet şifreniz veya işkur üyeliğini ile giriş yaparak ilgili arama butonlarında Sağlık Bakanlığı yazarak ilgili ilanlara ulaşabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların başvuru yapabilmeleri için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48 maddesindeki 1, 4,5,6,7 ve 8 invi maddelerindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kura usülü tabi kadrolara başvurulan meslek için en az ilköğretim meznu olmak, İlgili pozisyon için son başvuru tarihi itibari ile istenen sertifikaya sahip olmak ve Engelli ve Eski Hükümlü pozisyonları için durumu gösteririi belgete sahip olmaları gerekmektedir.

GENEL BİLGİLENDİRME:

Sağlık Bakanlığı yayımladığı ilana göre detayları şöyle belirtti. Yapılan ilgili başvurular sonucunda atanmaya hak kazanan adayların sürekli işçi olarak ataması yapılacaktır. Ataması yapılan ve Sağlık Bakanlığı kuruluşlarına yerleşen adayların ücretleri merkez Yönetim bütçesinden ödenecektir.Ayrıca başvurunu yapan ve sonaradan başvuru şartlarını taşımadıkları veya eksik belge beyan ettikleri taktirde yapılan başvurular iptal edilecektir.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK?

Yayımlanan ilanda da belirtildiği üzre Sağlık Bakanlığı adaylara kura çekimi yapacak. İş – Kur tarafından Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçları ve diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü www.yhgm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Kuraya katılacak adaylar ve kura sonucu yerleştirilen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacaktır. Bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Kura sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan göreve başlamayan veya atanma şartlarını taşımadığı halde göreve başlatılmayan adayların yerine ihtiyaç duyulacak sayıda yedek adaylar noter kurası ile belirlenecektir. Kura çekimi ne zaman yapılacağı hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Kura çekimi İŞKUR tarafından belirtilen Nihai listeye göre belirlenecektir. 


Yorumlar