Anasayfa /  Foto Galeri

Dikkat çeken araştırma! İşte koronavirüsün bulaşma riskinin en fazla olduğu yerler...

Koronavirüs en çok nerede bulaşır | Bilim insanlarından önemli araştırma! Hastanelerde... Koronavirüs salgını yayılmaya başladığından beri gerek Kovid-19 testi gerekse normal hastalıklar için birçok kişi bulaş riski nedeniyle hastanelere gitmekten çekiniyor. Peki hastane ortamında koronavirüse yakalanma riski ne kadar yüksek? Bulaş riskinin en fazla olduğu yerler nereler? İşte herkesi şaşırtan o araştırmanın detayları

Dikkat çeken araştırma! İşte koronavirüsün bulaşma riskinin en fazla olduğu yerler... - Sayfa 1

Fransız bilim insanları tarafından yapılan ve 8 ülkeyi kapsayan yeni bir araştırmaya göre, birçok hastanenin havası yüksek miktarlarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) içeriyor.

Dikkat çeken araştırma! İşte koronavirüsün bulaşma riskinin en fazla olduğu yerler... - Sayfa 2

Çalışma, Covid-19 hastalarının bulunduğu tüm yoğun bakım ünitelerinin dörtte birinin koronavirüsün genetik materyali ile enfekte olduğunu buldu. Bununla birlikte, tuvalet ve banyolardan alınan numunelerin yüzde 20'sinden fazlasnda, koridorlardan alınan numunelerin ise yarısından fazlasında koronavirüs tespit edildi.

Dikkat çeken araştırma! İşte koronavirüsün bulaşma riskinin en fazla olduğu yerler... - Sayfa 3

Araştırmacılar, bulgularının ön saflardaki sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipman giymelerine rağmen Covid-19’a nasıl yakalndıklarını açıklayabileceğini söylüyor.

Dikkat çeken araştırma! İşte koronavirüsün bulaşma riskinin en fazla olduğu yerler... - Sayfa 4

NTV'nin haberine göre; Fransa'da yer alan Nantes Üniversitesi Merkez Hastanesi'nden bilim insanları, ABD, İngiltere, İtalya, Çin, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve İran dahil sekiz ülkeyi kapsayan 24 çalışmanın verilerini analiz etti. Covid-19'un hastane ortamındaki havada bulaş oranlarının değerlendirildiği çalışma JAMA Open Network'te yayımlandı.