Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Diagne ben atarım dedi ve yine kaçırdı!

Galatasaray'da Mbaye Diagne, teknik heyetin "Penaltıyı Selçuk İnan kullansın" sözlerine "Bana bırakın" karşılığını verdi. Penaltıyı kullanan Senegalli oyuncu, topu Fatih'e nişanladı.

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2019 23:18

Galatasaray'da Ziraat Türkiye Kupası finalinde penaltı krizi yaşandı. Karşılaşmanın 66. dakikasında Martin Linnes'in düşürülmesi sonrası kazanılan penaltıda Fatih Terim ve yedek kulübesinden penaltının Selçuk İnan tarafından kullanılması söylendi ancak topun başına geçen Mbaye Diagne kendisi kullanmak istedi. Penaltıda Akhisarspor kalecisi Fatih Öztürk gole izin vermedi.

RİZE'DE DE AYNISI YAŞANMIŞTI

Bu pozisyonun bir benzeri 32. haftada oynanan Çaykur Rizespor maçında da yaşanmıştı. Diagne karşılaşmada kazanılan ilk penaltıyı gole çevirememiş ve kazanılan ikinci penaltıyı da kendisi kullanmak istemiş ve penaltıyı gole çevirmişti.

SİNAN BU KEZ TOPU ALDI

75. dakikada savunma arkasına doğru atılan topa hareketlenen Diagne, ceza sahası içinde Miguel Lopes'in arkadan yatarak yaptığı hamle sonrasında yerde kaldı. Galatasaraylı oyuncular penaltı bekledi ancak Suat Arslanboğa oyunu devam ettirdi. Suat Arslanboğa pozisyonu izlemek üzere VAR monitörüne yöneldi ve bir penaltı kararı daha verdi. Bu kez penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Sinan Gümüş, sağ köşeye yerden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.


Yorumlar