Anasayfa /  Eğitim

DGS tercih sonuçları açıklandı!

DGS tercih sonuçlarında heyecanlı bekleyiş sona erdi. Üniversite eğitimini 2 yıldan 4 yıla tamamlamak isteyen lisans adayları DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyordu. ÖSYM, adayları daha fazla bekletmeyerek 7 Eylül itibarı ile DGS yerleştirme sonuçlarını erişime açtı. İşte, DGS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı...

Abone ol
Abone ol 07 Eylül 2022 18:17

DGS tercih sonuçları sorgulama... Merakla beklenen 2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM, adayları daha fazla bekletmeyerek DGS tercih sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. Bu gelişmenin ardından "DGS tercih sonuçları açıklandı mı?" sorusu da yanıt bulmuş oldu. İşte, DGS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı...

DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 07 Eylül 2022 tarihinde 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir.

DGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09 - 14 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 08 - 12 Eylül 2022 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekmektedir.

DGS TABAN PUANLARI VE GEÇİŞ BÖLÜMLERİ 

DGS 2021 taban puanları ile fikir sahibi olabilirsiniz. Ön lisans mezuniyet alanına göre geçiş yapılacak lisans bölümleri açıklandı.

DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar