Anasayfa /  Eğitim

DGS geç başvuru tarihi ne zaman? DGS başvurusu nasıl yapılır?

30 Haziran 2019’da yapılacak Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavının başvuruları 26 Nisan’da başladı ve 8 Mayıs’ta son buldu. DGS başvurularının sona ermesiyle başvuru süresini kaçıran adaylar, geç başvuru tarihini araştırmaya başladı. 

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2019 10:14

30 Haziran 2019’da yapılacak Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavının başvuruları 26 Nisan’da başladı ve 8 Mayıs’ta son buldu. DGS başvurularının sona ermesiyle başvuru süresini kaçıran adaylar, geç başvuru tarihini araştırmaya başladı. 

İki yıllık önlisans eğitimini dört yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen pek çok kişiyi yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurularında 8 Mayıs itibariyle sona erdi. DGS başvurularını kaçıran adaylar DGS geç başvuru tarihlerini araştırıyor. Peki DGS geç başvuruları ne zaman? DGS başvurusu nasıl yapılır? İşte DGS hakkında detaylar…

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

DGS geç başvuru tarihi ÖSYM tarafından 21 Mayıs olarak duyuruldu. Başvurularını yapmayan adaylar 21 Mayıs tarihinde elektronik ortam veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. DGS geç başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra adaylar geç başvuru ücreti olan 180 Türk Lirasını Bankamatikler veya elektronik ortam üzerinden yatırabilecek.

DGS GEÇ BAŞVURULARI BAŞLADIĞINDA BAŞVURU EKRANINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

DGS BAŞVURU MERKEZLERİ

DGS SINAVI TARİHİ

DGS sınavı 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar ÖSYM’nin tüm sınavlarında olduğu gibi sınavın başlamasından 15 dakika kala sınav salonlarına alınmayacak. DGS sınavı 10:15’te başlayacak ve 150 dakika sürecek.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

-DGS'ye başvuru yapacakların ÖSYM'nin osym.gov.tr adresinden ‘Aday İşlemleri Sistemi'ne aday şifresi ve T.C. kimlik numarası kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Şifresini unutanlar E Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler

– ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, başvurularını başvuru merkezinden yapmaları gerekiyor. DGS kılavuzunda ‘geçerli fotoğraf' ve ‘geçerli eğitim bilgisi' şöyle anlatılmıştır;

* Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

* Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar.

– Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilirler.


Yorumlar