Anasayfa /  Ekonomi

Devletten dar gelirli vatandaşa 25 Bin barınma yardımı yapılacak!

Devletten dar gelirli ailelere 25 bin TL barınma yardımı geliyor ! Aile Bakanlığından yapılan açıklamaya göre gerekli şartları yerine getirenlere yardım yapılacaktır.

Abone ol
Abone ol 07 Şubat 2020 21:23

Devletin dar gelirli vatandaşa yardımları farklı ödemeler ile devam ediyor. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma yardımı ile vatandaşlara eşyadan bakım onarıma kadar barınmaya dair birçok kalemde ödeme yapılabiliyor. Peki bu yardımdan kimler yararlanabiliyor, detaylar haberimizin devamında.

Birçok Kalemde Destek Var

Posta’nın haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen barınma yardımında 2019 yılı itibari yaklaşık 22 bin kişi bu yardımdan istifade etmiş olup toplamda bu hanelere 80 milyona yakın yardım gerçekleştirildi. Dar gelirli vatandaşlara bu ödeme kapsamında ailenin yaşadığı evin daha kullanışlı hale getirilmesi için yapılıyor ve limiti 25 bin liraya kadar çıkıyor. Aynı zamandayıl asker ailelerine, eşi vefat eden kadınlara ve barınma sorunu yaşayanlara milyonlarca liralık yardımda bulundu.

 

Başvuru Şartları Neler?

İlgili destekten yararlanmak isteyenlerin sağlaması gereken birtakım başvuru şartı bulunmakta olup bunlar arasında ilk şart vatandaşın 18 yaşında büyük olmasıdır. Sağlanması gereken ikinci şart ise ailenin gelir düzeyi. Buna göre hane içinde kişi başına düşen gelirin bu yıl için 701 lirayı aşmaması gerekiyor. Bu doğrultuda 4 kişilik bir ailenin gelirinin aylık 2 bin 800 TL veya daha alt bir gelir düzeyinde olması durumunda aileye evin yenilenmesi için yardımda bulunuluyor. Bu yardımlar için kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuru yapılabiliyor.

Yorumlar