Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Devlet Kurumlarına Binlerce Memur, İşçi, Asker, Emniyet Personel Alımı Yapılacak

Devlet kurumları tarafından; Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) veya kurumların kendilerine ait internet siteleri üzerinden ilanlarda her statü için alım ilanı bulanmakta.

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2019 19:15

Alım ilanlarında devlet memuru, kadrolu kamu işçisi, geçici işçi, sözleşmeli personel, kadrolu memur, askeri personel, emniyet personeli ve TYP personel alım ilanları bulunuyor.

MSB 13 BİN PERSONEL ALIMI

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı olan Personel Temin Daire Başkanlığı üzerinden yayımladığı ilan ile 13 bin sözleşmeli er alımı gerçekleştirecek.

MSB tarafından yayımlanan ilana göre en az ilkokul mezunu adaylar bu alımlar için başvuru yapabilir. Alımlarda dikkat edilmesi gereken husus ise yaş şartı.

JANDARMA 22 BİN PERSONEL ALIMI

İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı yapıyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nın web sayfasından duyurulan alım ilanına en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek.

Alımlarda dikkat çeken en önemli husus ise KPSS'li/KPSS'siz adayların başvuru yapabilecek olması. Ayrıca adayların yaş şartına da dikkat etmesi gerekiyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 20 BİN PERSONEL ALIMI

Milli Eğitim Bakanlığı 20 sözleşmeli öğretmen alımı yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personel İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde ilanda kadro ve kontenjan detayları belli olmuştu. İlana başvurular MEB üzerinden yapılacak.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8 BİN 147 PERSONEL ALIMI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla bir duyuru yayımlayarak 8 bin 147 Bekçi alımı başvurularının başladığını duyurdu.

EGM bünyesinde hizmet verecek olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları 81 il genelinde yapılıyor.

En az lise mezunu olmak, 31 yaşından gün almamış olmak ve askerliğini yapmış olmak. Bekçi alımlarında adaylardan KPSS puanı talep edilmiyor.

6 BİN TYP PERSONEL ALIM İLANI

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayımlanan Toplum Yararına Program TYP personel alımı ilanları onlarca kamu kurumu tarafından yayımlanıyor.

Belirli süreli ve geçici işçi statüsünde yapılan bu alımlar güncelleniyor. İlana başvuru yapmak için genel şartların sağlanması yeterli olacak.


Yorumlar