Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Devlet Kurumları 6 İl - 13 İlçe İçin TYP İle Personel Alımı Gerçekleştirecek

Kamu kurum ve kuruluşları Ramazan Bayramı'ndan önce yayımladıkları personel alım ilanları ile kadrolarında oluşan personel ihtiyacını gidermeyi hedefliyor.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2019 15:33

Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu üzerinden Toplum Yararına Program (TYP) personel alım ilanı yayımlayan kamu kurumları farklı illerde personel alımı yapılıyor.

TYP İLE PERSONEL ALIM İLANI

Toplum Yararına Program ile personel alımı yapacağını duyuran kamu kurumları 6 farklı şehirde bu şehirlerde bulunan 13 farklı ilçe bulunuyor.

Alım yapılacak bu şehirler arasında;

İstanbul Pendik, İstanbul Behçelievler, İstanbul Güngören, Adıyaman Besni, Adana Feke, Adana Aladağ, Adana Tufanbeyli, Osmaniye Kadirli, İzmir Konak, Şırnak Beytüşşebap, Şırnak Merkez, Şırnak Uludere ve Şırnak Güçlükonak bulunuyor.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

Bu ilçelerde faaliyet gösteren mahalli kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanları yayımlandı.

Belediye Başkanlığı, Devlet Hastanesi, Kaymakamlık, İl Orman Müdürlüğü, İl Aile ve Sosyal Himetler Müdürlüğü, Valilikler, İl veya İlçe Müftülükleri ve İl Köylere Hizmet Götürme Birliği.

ALIM YAPILACAK UYGULAMA ALANLARI

Söz konusu personel alım ilanları belirli uygulama alanlarından yapılıyor. Vatandaşlar bu uygulama alanlarına göre başvuruda bulunabilirler. İşe alınan işçiler bu uygulama alanlarında görevlendirilir ve bu uygulama alanı daha sonra değiştirilmez.

Kurumların yayımladığı ilanlarda yer alan açık uygulama alanları şu şekilde, Çevre temizliği, Park düzenlemeleri.

BAŞVURU KOŞULLARI

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanları için başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gerken genel başvuru koşulları şunlardır;

TYP işçi adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması gerekiyor. İŞKUR'a üye olmanın yanı sıra adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul.

Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILABİLİR?

İlanlar için başvuruda bulunacak adaylar başvurularını İŞKUR Müdürlüklerine şahsen yapabilir.

Açılan sayfada hiçbir alanı doldurmadan direkt olarak ara butonuna basmanız yeterli olacaktır.

TYP personel ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar