Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Devlet Bahçeli'den Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayınladı.

Abone ol
Abone ol 23 Haziran 2022 23:29

Nakşibendiler'in kollarından biri olan İsmailağa Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu bugün 93 yaşında hayatını kaybetti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ustaosmanoğlu için bir taziye mesajı yayınladı.

Bahçeli, ''Türkiye’mizin muhterem isimlerinden birisi olan; manevi haslet ve hizmetleriyle öncü ve örnek vasfını hayatı boyunca muhafaza eden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye vefatından dolayı Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum'' ifadelerini kullandı.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1927 yılında Trabzon'un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğdu. Gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. On altı yaşında icazet aldı.

1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine “İslam’a Üstün Hizmet” ödülü verildi.

İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu’ndan Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu var. İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi.

KADINLAR CENAZEYE KATILMASIN

Tarikatın sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamada, kadınların Ustaosmanoğlu’nun cenazesine katılmamaları istendi.

Yorumlar