Anasayfa /  Politika

Devlet Bahçeli'den AK Parti'li isimlere olay sözler: Kalleş !

Elazığ'da yaşanan depremin ardından AKP'li isimlerin "1999 depreminde çöken devlet" eleştirilerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sert tepki gösterdi. Bahçeli, "ayrımcılık yapanlar da kalleştir" dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2020 11:10

AKP’li Şamil Tayyar ve Burhan Kuzu’nun sosyal medyada 17 Ağustos depremi dönemindeki hükümeti Elazığ depreminin ardından eleştirmesi deprem haftasında kamuoyunda tartışılmıştı. O dönemin koalisyon ortağı MHP, "1999 depreminde çöken devlet" eleştirisini yapan AKP’li isimlere sosyal medya hesaplarından cevap vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenirken AKP'lilerin yaptığı "1999 depreminde çöken devlet" eleştirilerine sert cevap verdi. "1999 depremi ile Elazığ depremini karşılaştırıp siyasi çıkar kovalayanlar var." açıklamasında bulunan Bahçeli, "Çöken devlet değil binalardır. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat ayınıdır, dün ile bugün arasında ayrımcılık yapanlar da kalleştir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerinde deprem ile ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye, tek yürek olarak Elazığ depremzedelerine sahip çıkmıştır. Bu memnuniyet vericidir. Depremin enkazı kaldırılırken Van'da çığ düşmesi sonucu 41 kardeşimiz şehit olmuştur. Deprem oldu çığ düştü derken İstanbul'da yolcu uçağı kaza kırıma uğramış, 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Türk milleti tarihi boyunca felaketlere meydan okuya okuya bugünlere gelmiştir. Felaketler karşısında soğukkanlı tavır, aklıselim sabır yegane dayanağımız olmalıdır. Kötü günler Allah'ın izniyle geçecektir. Korku salmaya çalışanlara kaşrı duruş da milli duruşunun gereğidir...

 

1999 depremi ile Elazığ depremini karşılaştırıp siyasi çıkar kovalayanlar var. 1999'da devletin çöküp bugün ayakta olduğunu söyleyenler ortada...Çöken devlet değil binalardır. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat ayınıdır, dün ile bugün araısnda ayrımcılık yapanlar da kalleştir.
1999 depremi Marmara depremi ile 2020 Elazığ depremini terziye koymak ve acıları, yıkımları karşılaştırmak terbiyesizlik değil midir? 1999 depremi ile Elazığ depremini teraziye koymak ahlaksızlık değil midir... Acının küçüğü büyüğü olmaz..."

NE OLMUŞTU?

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter hesabından “Deprem gibi doğal afetlerde kriz yönetme ve koordinasyon becerisi önemli. 1999 depreminde çöken devlet, bu kez ayakta. Sınırlı sayıda provokatörü saymazsak, iktidarı, muhalefeti birlikte. Allah birliğimizi daim kılsın. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum” dedi.

AKP’li Burhan Kuzu da, “Sırf muhalefet yapmak için, insanların acısı üzerinden siyaset yapanlar var. Bunun adı vicdansızlıktır. Allah’a havale ediyorum. 17 Ağustos depremi sonrası dönemin Ecevit hükümeti, depremzedeler için gelen yardım paralarıyla memur maaşlarını ödemişti. Unutmayalım!” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar