Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Dev derbiye saatler kaldı! İşte muhtemel Beşiktaş Fenerbahçe maçı ilk 11'leri

Süper Lig'in 23. haftasının en önemli maçında bu akşam Beşiktaş Fenerbahçe ile derbi mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Bir tarafta son haftaların forma takımı Beşiktaş. Diğer tarafta tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve son haftalarda maç kazanamayan Fenerbahçe. İki takımda derbi maçta taraftarının yüzünü güldürmek için sahaya çıkacak. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maç 1-1 beraberlikle sona ermişti. Beşiktaş rakibini taraftarı önünde yenerek şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemiyor. Fenerbahçe ise alt sıralardan kurtulmak ve moral kazanmak için deplasmanda galibiyet peşinde olacak. Peki, Beşiktaş - Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta? (BJK-FB Muhtemel 11'ler) İşte derbi maçın yayın bilgileri ve tüm detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2019 17:39

Süper Lig'in 23. haftasının en önemli maçında bu akşam Beşiktaş Fenerbahçe ile derbi mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Bir tarafta son haftaların forma takımı Beşiktaş. Diğer tarafta tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve son haftalarda maç kazanamayan Fenerbahçe. İki takımda derbi maçta taraftarının yüzünü güldürmek için sahaya çıkacak. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maç 1-1 beraberlikle sona ermişti. Beşiktaş rakibini taraftarı önünde yenerek şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemiyor. Fenerbahçe ise alt sıralardan kurtulmak ve moral kazanmak için deplasmanda galibiyet peşinde olacak. Peki, Beşiktaş - Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta? (BJK-FB Muhtemel 11'ler) İşte derbi maçın yayın bilgileri ve tüm detaylar haberimizde...

Beşiktaş - Fenerbahçe muhtemel 11'ler...

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Caner, Atiba, Dorukhan, Quaresma, Kagawa, Güven (Lens), Burak

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Skrtel, Sadık, İsmail(Hasanali), M.Topal, Jailson, Tolgay, Dirar, Moses, Soldado

BURAK YILMAZ'DAN MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Beşiktaş'ın golcü yıldızı Burak Yılmaz, Fenerbahçe karşısında gol atacağına inandığını söyledi.

Bu maça özel olarak hazırlanan Siyah-Beyazlı oyuncu derbinin kendileri açısından ne kadar önemli olduğunu çok iyi bildiklerini vurgulayarak, "Fenerbahçe önünde kazanmak için ilk dakikadan itibaren canımızı dişimize takacağız" dedi.

21 YAŞ ALTI MAÇI ERTELENDİ

Bugün oynanması gereken 21 Yaş Altı Beşiktaş ile Fenerbahçe derbisi olumsuz hava koşullarının neden olduğu saha şartları sebebiyle ertelendi.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki sahada, saat 12.00'de başlaması planlanan mücadelenin, olumsuz şartlar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. 



Ligde Beşiktaş'ın 46, Fenerbahçe'nin ise 39 puanı bulunuyor.

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Spor Toto Süper Lig'de 23. Haftanın kapanış mücadelesi Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ile gerçekleşecek. 25 Şubat Pazartesi günü saat 21.00'da oynanacak olan karşılaşma Bein Sports HD 1 kanalından canlı izlenebilecek. Bülent Yıldırım'ın yöneteceği karşılaşmada, Mustafa Emre Eyisoy ve Asım Yusuf Öz yardımcılıkları üstlenecek.



MAÇI CANLI OLARAK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN



ŞENOL GÜNEŞ'TEN OYUNCULARA 5 MADDELİK UYARI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kritik Fenerbahçe derbisinin oyun planını ve kadrosunu büyük ölçüde belirledi. Sadece sol kanatta hangi ikiliyi oynatacağına karar veremeyen Güneş, Adriano-Caner veya Caner-Lens’ten birini seçecek. Tecrübeli teknik adam Fenerbahçe derbisi için oyuncularını 5 konuda uyardı:

1- Hakemlerle gereksiz yere konuşmayın.

2- Rakibin olası tahriklerine karşı sakin kalmaya çalışın, sinirlerinize hakim olun.

3- Saha içinde sürekli yardımlaşma içinde olun.

4- Bireysel çabalarla değil, pas oyunuyla hücum yapın.

5- Ön alanda pres yapın.

KOÇ VE ORMAN CANLI YAYINA ÇIKTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman derbi öncesi Vodafone Park’ta kulüp televizyonlarının ortak yayınlarına katıldı. İki başkan camia ve taraftarlarına dostluk mesajları verdi. 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman akşam oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde bir araya geldi. Kulüp televizyonlarının ortak yayınında görüşlerini belirten iki başkanda müsabakayla alakalı iyi dileklerini temenni etti. Ortak yayında konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, ilk kez böyle bir şey yapıldığını ifade ederek, “Öncelikle başkana ve herkese teşekkür ederiz. Böyle bir fikir oluştu başkanla konuştuk. Başkasının fikriydi ama neden kendi televizyonlarımız da yapmıyoruz dedik. Bu durumda iyi ettik. Gelecek açısından önem teşkil eder. Diğer maçlarda da bu gibi yayınları yapabiliriz. Hep ebedi dostluk diyoruz. Bunu hareket ve söylemlerle desteklemek gerekiyor. Son dönemde futbolda şiddet nefret gibi söylemler toplumumuza fayda sağlamıyor. Sahaya çıktığımızda kora kor rekabet olacak. Sahaya çıkıp kazanacağız, buraya kazanmaya geldik. Sahada olan sahada kalır. Saha dışında olan her şeyde hepimizin olumlu örnek olması lazım. Son dönemde basınımızda olumsuzluklar öne çıkartılıyor. Ben bu açıdan beraberliğimiz ve birlikteliğimizi canlı yayında burada bu mesajları verebilmek çok önemli” diye konuştu. 



“Futbol kardeşliği yansıtmalı” 

Lefter Sezonu hakkında konuşan Koç, “Lefter dediğiniz zaman akla güzel şeyler geliyor, sadece spor açısından değil. Aslında Türk toplumunun ne kadar bir birine saygılı sevgili olduğunu gösteren bir insandır Lefter. Bence Lefter’in adının verilmesi geç kalınmıştır. Keşke onun adının verildiği sezonda farklı bir durumda olsaydık. Talihsiz bir sezon geçiriyoruz. Seçim zamanı öncesi ve sonrasında bir düşüncemiz vardı. Futbol toplumu ayrıştırmamalı. Futbol kardeşliği yansıtmalı. Bunu hep düşünüyorduk. Seçildikten sonra taraftara söylediğim bir şey var kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın. Sırf bu açıdan yola çıkarsak bir çok şeyin önüne geçeriz. Küfürsüz stat projemiz var ve ciddi şekilde mesafe aldık. Bugünlerde Türkiye’ye gelecek. Bizim ilk derbi maçımızı kendi stadımızda Beşiktaş ile oldu. Biz orada bazı uygulamaları kaldırdık. Bence çağ dışı olan bir uygulamalar. Maçtan sonra rakip takım taraftarları uzun bir süre tribünde kalıyorlar, yüksek sesle hoparlörle müzik yapılıyor, sular kesiliyor ve tuvaletler kapanıyordu. Biz bunları kaldırdık. Bunu da kimseye de söylemedik. Bu Beşiktaş taraftarının deplasmandan sonra teşekkür etmesiyle gündeme geldi. O maçta yanılmıyorsam iki Beşiktaş yöneticisi de deplasman tribünündeydi. Bir müddet sonra Galatasaray’da böyle açıklama yaptı. Bence daha medeni şartlarda taraftarlarımız maçları seyredecek. Diğer taraftan unutmayalım. Bizim taraftarlar 17.00'de toplanıp buraya gelecekler ve maç 21.00'de. 23.00'te maç bitecek. 6-7 saat cefa çekiyorlar her takım taraftarı için geçerli bu durum. Daha fazla sıkıntı yaşanmaması gerektiğine inanıyorum. Bunlardan çok daha fazla yapmamız lazım” dedi.

Fikret Orman: “Kötüyü değil iyiyi öne çıkarmalıyız” 

Sporda dostluk mesajları vermek adına bir araya geldiklerini belirten Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Öncelikle Ali Başkan’a ve ekranda görünmeyen yönetim kurulu arkadaşlarımıza stadımıza hoş geldiniz diyorum. Nezaket gösterdiler. Bu bir spor müsabakası. Bu maçlar gazozuna bile olsa önemli maçlardır. Bizler takımı motive ederiz, onları maça hazırlarız. Maç zamanı geldiğimizde bir taraftar gibi seyretmekten başka bir şey yapamayız. Biz de Ali Başkan gibi kazanmak taraf olmak istiyoruz. 21.00 itibariyle söz futbolcu ve teknik kadrolarda olacak. Ben hiç hayatımda rahat bir derbi göremedim. Zor bir maç olacak. Sonucunda futbolun konuşulduğu, pozisyonların olduğu, hakem hatalarının sahaya müdahil olmadığı bir maç olsun. İki takım ilk defa maç yapmıyor. Herkesin puana ihtiyacı var. Buna oyuncular karar verecek. Biz Ali dostumla beraber yan yana maçı izleyeceğiz. Hak edenin kazandığı bir maç olsun. Biz taraftarımızın önünde kazanmak istiyoruz” dedi. Bu projenin nasıl çıktığı hakkında da bilgi veren Başkan Orman, “Bir arkadaşımın fikriydi. Ben de Ali Başkan’a ilettim. O da kendi kulüp televizyonlarımızın önünde yapalım dedi. Medeniyet açısında da, sporda dostluk açısından güzel bir program oldu. Toplumsal mesaj vermek, bunun bir spor organizasyonu olduğunun mesajını veriyoruz. Kötüyü değil, iyiyi öne çıkarmamız gerekiyor. Böyle olursa her şey pozitif olur” ifadelerini kullandı. 

BEŞİKTAŞ 39, F.BAHÇE 24 PUANDA

LİGİN üstü kadar alt sıraları da yakından ilgilendiren karşılaşmaya iki takım farklı amaçlarla çıkıyor. 23. haftaya 39 puanla 3. sırada giren Beşiktaş, taraftarı önündeki maçı kazanıp şampiyonluk iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Fenerbahçe ise 112 yıllık tarihinde ilk kez bir derbi maça ‘tehlikeli bölge’deyken çıkacak. 24 puanı bulunan sarı lacivertli takım, sadece averaj farkıyla küme düşme hattının hemen üstünde 15’inci sırada yer alıyor.

LJAJİC VE MEHMET EKİCİ OYNAMAYACAK

ZORLU karşılaşma iki takım da önemli eksiklerle çıkacak. Ev sahibi Beşiktaş’ta kart cezalısı Adem Ljajic yok. Gözündeki rahatsızlık nedeniyle hafta içinde bazı idmanlara çıkamayan Oğuzhan’ın durumu bugün netleşecek. Fenerbahçe’de ise sakatlığı bulunan Mehmet Ekici forma giyemeyecek. Sezonun en formda dönemini yaşayan Beşiktaş, son 5 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Fenerbahçe ise son 2 maçında İ.M. Kayseri’ye 1-0 yenildi, A.Konyaspor ile de 1-1 berabere kaldı.

YANAL’A KARŞI ÇIKTIĞI 8 MAÇTA 4 GALiBiYET ALDI

BEŞİKTAŞ ve F.Bahçe’nin teknik direktörleri Şenol Güneş ile Ersun Yanal bugüne dek farklı takımların başında 7’si lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere toplam 8 defa karşılaştı. Bu maçlarda Güneş’in ekipleri 4 galibiyet alırken, 2 maçı Yanal kazandı, 2’si berabere bitti. Güneş’li Beşiktaş, 7 F.Bahçe maçında 2’şer galibiyet ve yenilgiyle 3 beraberlik aldı. 

12 YILDIR BEŞİKTAŞ'I YENEMİYOR

1996 yılından bu yana teknik direktörlük yapan Ersun Yanal’ın Beşiktaş’a karşı karnesi kötü. Yanal, 23 yıllık kariyerinde siyah beyazlı takıma karşı 33 sınav verdi. 57 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, 7 farklı takımla çıktığı bu maçlarda sadece 5 galibiyet elde ederken, 9 beraberlik, 19 yenilgi aldı. Ersun Yanal, Beşiktaş’a karşı son galibiyetini ise 12 yıl önce elde etti. Yanal’ın başında bulunduğu Vestel Manisaspor, Türkiye Kupası’nda 4-0 kaybettiği maçın rövanşında 28 Şubat 2007’de Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etmişti.

GENÇLİK VE SPOR BAKANINDAN DERBİ AÇIKLAMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında bugün Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maç öncesi centilmenlik çağrısında bulundu. 



Bakan Kasapoğlu, Kanal 7 televizyonunda katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin dostluk içinde geçmesi temennisinde bulunarak, "Centilmenlik ruhunun hem sahada hem de tribünde olmasını temenni ediyorum. İyi olan, daha güzel oynayan kazansın." diye konuştu. 



İki takım arasındaki tarihi rekabete değinen Kasapoğlu, "Rekabeti önemsiyoruz. Her alanda rekabetin, centilmence olduğu müddetçe hem kalite hem seyir zevki adına çok güzel olduğunu düşünüyorum. Tribünler arasındaki ahengin güzel olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.


Yorumlar