Anasayfa /  Medya

2017 Uluslararası Dergi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı kapsamında 2017 Uluslararası Dergicilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2017 18:43

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Türkiye Dergiler Birliği ve Dünya Dergiler Birliği tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı kapsamında 2017 Uluslararası Dergicilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleşen törene: Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin, İstanbul Vali Yardımcısı, İsmail Gültekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İsanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Çoşkun Yılmaz, Türkiye Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esenkatıldı.

Törende konuşma yapan Bakan Nabi Avcı: “Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada dergiler rahmetli Cemil Meriç'in de söylediği gibi hür tefekkürün kaleleri olarak bugünlere kadar geldiler” diyerek bakanlık olarak yapacakları çalışmalardan da bahsetti.

Avcı: “Bakanlık olarak dergicilik konusunda süreli yayınlara verdiğimiz destek 2006 yılında 126 çeşit yayına abone olunmuş ve toplam 700 bin lira ödenmişti dergilere. Bakanlığın kendi kütüphanesi adına dergiler için önemli bir destek oluyor iken 10 yıl sonra 2016 yılında geçen yıl 286 çeşit süreli yayına abone olundu ve 5 milyon yüz bin lira ödendi. İnşallah 2017 yılında da yayın sayısını 301'e çıkardık ve abone olduk. Bunlar için de 6 milyon 500 bin lira ödeme yapacağız. Yani tam dergi çıkarılacak zaman. Ayrıca Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok birimimiz dergilerimizin düzenledikleri etkinliklere, programlara destek sağlıyorlar. Dergilerinizi ve diğer süreli yayınlar milletimizin hafızası o nedenle kültür ve Turizm Bakanlığı ülkemizde basılan süreli yayınlardan birer nüshayı 6279 sayılı çoğaltılmış fikir ve sanat eserleri derleme kanunu uyarınca Milli Kütüphanemizin arşivine kazandırıyor. Böylece ilçelerdeki süreli yayınlara varıncaya kadar geniş bir dergi arşivimiz oluşuyor. Ayrıca içinde araştırmacılarımızın çok sık yararlandığı 1840'ların Takvim-i Vakayisi de dahil olmak üzere 1918 dergi Hakimiyeti Milliye dergisine varıncaya kadar geniş bir süreli yayın koleksiyonumuzda dijital ortama aktarılıyor ve bu dijital kopyalar hiçbir sınırlamaya tabi tutulmaksızın Bakanlığımızın yeni uygulaması çerçevesinde araştırmacıların hizmetine sunuluyor" dedi.







2017 Uluslararası Dergicilik Ödüllerinde toplam 14 dalda ödüller dağıtıldı.

"Editör Ödülü" Almanya'dan katılan "Sabah" dergisi editörü Ali Çolak'a, "Tasarım Ödülü" İran'daki "Dastan" dergisinden Ruhollah Gitinejad'a, "Çizer Ödülü" "Zoka" dergisinden Ahmet Altay'a verildi.

"Röportaj" kategorisinde "Butimar" dergisinden Şeyma Subaşı ödüle layık görülürken, "Vefa Ödülü""Sebilürreşad" dergisinden Servet Hocaoğulları'na, "Fanzin" kategorisinde ise ödül "Cüppe" dergisinden Ayşe Beyza Çiçek'e verildi.

"Özel Sayı Ödülü"ne "İbn Haldun" özel sayısı ile "Lacivert" dergisinden Meryem İlayda Atlas"Dosya Dergiciliği Ödülü"ne "İstanbul" dosyası ile Hindistan'dan Ubeydurrahman Qasmi değer bulundu.

"Aile Dergisi Ödülü"nü Filistin'deki "Reyhana" dergisinden Leyla Galyun"Kitap Dergisi Ödülü"nü "Arka Kapak" dergisinden Mehmet Ali Çalışkan layık görüldü.

"Okul Dergisi Ödülü"nü "Eyvallah" dergisinden Abdüssemi Aydın ve Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamdi Kocakaya"Çocuk Dergisi Ödülü"nü "Diyanet Çocuk" dergisinden Hasan Yıldırım, "Gençlik Dergisi Ödülü"nü ise "Sade Soda" dergisinden Mustafa Furkan ve Abdullah Ceylan aldı.

Tören sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya ise “Abülhamid Yüzüğü” ile çeşitli dergiler hediye edildi. Fuarda dergi stantlarını da gezen Bakan Avcı, dergicilerle sohbet etti.




Yorumlar